SOCIAL 5 iulie 2018

Crucea Roșie, de 142 de ani în slujba umanității

de Covasna Media | 658 vizualizări

Sanitarii pricepuți, Programul Școlar Colgate sunt doar câteva dintre inițiativele organizației județene

Societatea Naţională de Cruce Roşie Română a împlinit miercuri, 4 iulie, 142 de ani de la înfiinţare. Crucea Roşie este prezentă și în județul Covasna prin activităţi menite să îi sprijine pe cei aflaţi în nevoie.

În județul Covasna, filiala s-a înfiinţat în anul 1992, iar în prezent în cadrul organizaţiei judeţene activează zeci de voluntari şi 127 de angajaţi.

Cea mai cunoscută iniţiativă a organizaţiei judeţene este concursul de prim ajutor „Sanitarii pricepuţi”,  desfășurat în acest an în data de 22 mai, ajuns la cea de-a 55-a ediţie.

Printre activităţile derulate la nivelul judeţului de Crucea Roşie se mai numără: Programul Școlar Colgate, serviciile de îngrijire la domiciliu, activităţi de strângere de fonduri, distribuirea de haine și alimente pentru persoane nevoiaşe, tabăra de vară.

„Asigurăm îngrijiri la domiciliu, nu suntem finanțați din bani publici, avem contracte cu Consiliul Local din Sfântu Gheorghe, efectiv finanțare pentru activitate nu primim. Avem peste 100 de activități anual. Am fost implicați, de exemplu, în evenimentul organizat cu prilejul Zilei Asistenților Maternali, am asigurat acolo activități pentru copii”, a declarat pentru Observatorul de Covasna directorul organizaţiei Crucea Roşie Covasna, Papp Adolf.

Ziua Crucii Roșii nu a fost marcată în niciun fel la nivel de județ, deoarece, spune directorul organizației, atunci când s-au luat astfel de inițiative, lumea nu a răspuns invitațiilor.

„Este foarte greu pentru că nimeni nu are timp, așa se pare, în general, la invitațiile anterioare pe care le-am lansat, doar 25% au răspuns invitațiilor, noi am înțeles că totuși persoanele care donează și ne susțin nu prea au timp, sau nu știu care ar fi cauza”, a mai adăugat Papp Adolf.

Societatea Națională de Cruce Roșie este o organizație neguvernamentală, apolitică, bazată pe voluntariat. Ea își desfășoară activitatea cu caracter umanitar, ca organizație de ajutor umanitar.

„Nu suntem o organizație finanțată de stat”

Directorul organizației ne-a mai precizat că ar trebui ca fiecare să înțelegă și să conștientizeze că nu tot ceea ce înseamnă activitate sanitară aparține de Crucea Roșie, așa cum mulți tind să creadă. Tot acesta a mai menționat faptul că multă lume crede despre această organizație că este finanțată de stat, când, de fapt, majoritatea activităților sunt achitate din buget propriu, donații și susținători.

25% din populația județului a primit ceva din partea Crucii Roșii Covasna

„Noi suntem aici pentru comunitate. Din '90 încoace, în folosul comunității noi am reușit să cheltuim peste 5.000.000 de dolari, prin programul de iarnă încercăm să dăm oamenilor alimente în perioada de iarnă. Am ajuns la niște numere în acești ani, încât noi credem că 25 % din populația județului Covasna a primit ceva de la Crucea Roșie, ori serviciu, ori haine, ori alimente”, ne-a mai spus Papp Adolf.

Cea mai recentă activitate derulată de Crucea Roșie a avut loc în perioada 26 iunie - 1 iulie, atunci când 51 de copii din județ, proveniți din familii nevoiașe au participat la tabăra de la Cernat.

Potrivit membrilor organizației, orice persoană fizică sau juridică poate deveni susținător al Crucii Roșii.

Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național, cu reprezentanțe la fiecare nivel teritorial, cu 47 de filiale, 721 subfiliale și 502 comisii. 6.662 de voluntari se implică activ în activitățile Crucii Roșii Române.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.