SOCIAL 27 februarie 2019

Crucea Roșie Covasna a început anul în forță

de Daniela Luca | 909 vizualizări

În primele două luni ale anului, voluntarii au distribuit gratuit peste 200 de pachete cu alimente  

Sufletele blânde îmbrăcate în roșu sunt și iarna aceasta aproape de familiile nevoiașe. Întorsura Buzăului, Comandău, Chilieni, sunt localitățile covăsnene unde au ajuns deja voluntarii Crucea Roșie. Pe lista lor sunt și alte localități unde vor merge să împartă alimente și zâmbete.  Totodată, reprezentanții fac apel pentru identificarea persoanelor care au nevoie de acest ajutor.

Pe lângă cele 600 de pachete împărțite înainte de sărbătorile de iarnă, voluntarii distribuie pe teritoriul județului nostru și alte pachete cu alimente, donații venite din străinătate. De la începutul anului, la Comandău au ajuns 120 de pachete, 50 la Întorsura Buzăului, iar peste 45 la Chilieni.

Reprezentanții Crucea Roșie Covasna fac apel către toată populația județului să îi contacteze dacă cunosc persoane care ar putea avea nevoie de acest tip de ajutor. (0766 451 169 / 0771 782 969 Opra Zsófia-Szende sau la adresa de e-mail: opraszende@gmail.com”)

„Prima etapă a programelor noastre de voluntariat este distribuirea pachetelor de alimente. Avem ca și strategie ca ajutorul să ajungă în comune și în sate, pentru că știm că în orașe sunt mai multe posibilități și mai multe asociații. Dacă ați putea să ne ajutați, dacă cineva cunoaște o familie nevoiașă, cu mulți copii sau o familie unde găsim copii cu diferite boli sau probleme, să ne contacteze și putem atunci să mergem pe teren”, ne-a declarat coordonatorul județean al voluntarilor Crucea Roşie, Opra Zsófia-Szende.

 „E greu de crezut că în anul 2019 există așa ceva”

În activitățile de pe teren sunt implicați în jur de 8 voluntari pe ocazie, iar fiecare experiență vine la pachet cu satisfacție, dar și cu emoții profunde.

„Am adunat diverse experiențe. E foarte greu când vezi copii care atunci când văd un litru de ulei și un kilogram de făină încep să plângă de fericire. E greu de crezut că în anul 2019 există așa ceva. Bătrâni lăsați singuri în foarte multe cazuri, fără ajutor, fără rude. Am văzut multe. Noi încercăm să lucrăm asupra mentalității oamenilor, să fim deschiși față de familiile care au nevoie de noi și să încercăm să ajutăm cu ce putem că asta este sensul vieții de fapt, să-i ajutăm pe ceilalți și să fim fericiți dăruind”, a mai spus Opra Zsófia-Szende.

Aceasta a mai adăugat că în cursul lunii decembrie o firmă mare din municipiu a organizat un atelier artizanal unde au fost implicați și voluntarii Crucea Roșie Aceștia au pregătit niște produse hand-made care au fost vândute pe teritoriul firmei. În jur de 2.400 de lei au fost adunați în urma acțiunii, iar din acești bani au fost cumpărate donații care au ajuns zilele acestea la o familie nevoiașă cu 3 copii din Întorsura Buzăului.

Continuă înscrierile pentru concursul județean „Sanitarii Pricepuți”

Anual Crucea Roșie Covasna și Inspectoratul Școlar Județean organizează competiția „Sanitarii Pricepuți”. Anul acesta, a 56-a ediție a competiției va avea loc în data de 14 mai. Profesorii sunt așteptați să-și înscrie elevii până la mijlocul lunii martie.

„În fiecare an participă în jur de 350-400 de copii, iar scopul concursului este să-i învățăm ce înseamnă primul ajutor. Ei se înscriu cu câte un profesor și trebuie să vină la concurs în grupe de 5 persoane. În primă fază noi îi învățăm pe profesori și ei trebuie să pregătească grupele. Concursul este organizat în așa fel încât în corturi închise copiii ca și grupă intră și găsesc acolo o situație de rezolvat. Majoritatea probelor sunt practice. Există numai un singur test deoarece considerăm că e mai important să știe să reacționeze la o situație de criză, decât să știe doar teorie”, au transmis reprezentanții Crucea Roșie Covasna.

Potrivit acestora, taxa de înscriere este de 20 lei/elev, sumă pentru care participanții vor beneficia de protocol, tricouri special concepute și ecusoane. Profesorii își pot înscrie elevii până pe data de 15 martie, ora 14:00, personal la sediul instituției din Sfântu Gheorghe, sau prin email la adresa crucearosiecovasna@yahoo.com.

În ceea ce privește tricourile pe care le vor purta participanții, pe 1 martie, Crucea Roșie Covasna va da startul competiției „Design de tricou pentru Concursul de Prim Ajutor – LIFESAVER”, la care pot participa elevii județului Covasna din ciclul gimnazial și liceal. Designul câștigător va fi imprimat pe tricourile care vor fi purtate de cei aproximativ 350 de participanți la cea de-a 56-a ediție a concursului județean „Sanitarii Pricepuți”.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.