SOCIAL 10 aprilie 2020

Copiii fără dispozitive electronice și internet, ajutați de Primăria Comunei Sita Buzăului

de Covasna Media | 2760 vizualizări

Administrația siteană a oferit elevilor fără posibilități 15 laptop-uri și șase abonamente la internet

Nu toți elevii au acces la școala online, noua metodă prin care aceștia rămân în contact direct cu profesorii pe timpul Stării de Urgență. Primăria Comunei Sita Buzăului a înțeles acest lucru și a venit în ajutorul celor care nu au dispozitive electronice sau internet. Laptop-urile cu care era dotată biblioteca din comună au fost date, cu titlu de împrumut, elevilor.

Primarul din Sita Buzăului, Nicolae Stoica, spune că scopul a fost acela de a se asigura că toți elevii de pe raza comunei au posibilitatea de a participa la cursurile online.

„Ne interesa ca toți copiii să participe la orele de curs online, așa cum se procedează. Le am de cinci ani în biblioteca comunei, atâta timp cât copilul nu vine la bibliotecă mi s-a părut normal să le dăm copiilor acasă. Toți copiii au. Exact asta am vrut. Am cerut o listă de la școală, copiii care nu au posibilitate și nu pot intra la orele de curs. Școala mi-a pus la dispoziție pe fiecare unitate, separat, numele, prenumele, adresa și eu am fost personal, sau vicele, și le-am oferit laptop-ul împrumut”, își argumentează primarul decizia.

Cât despre partea birocratică, primarul spune că s-a realizat un contract de împrumut între părinții copiilor și Primărie, astfel încât copiii să nu fie implicați.

„Procesul verbal este încheiat între Primărie și părinți, nu sunt implicați copiii în documente. Unde au avut internet, au avut. Șase nu au avut internet și am luat eu module din alea cu internet și le-am oferit. Calculatoarele sunt din biblioteca comunei, am avut un proiect pe fonduri europene. Le-am oferit copiilor care nu au cu împrumut, cu titlu de împrumut, să-și poată țină cursurile acasă”, a mai precizat Nicolae Stoica.

„Felicit inițiativa profesorilor”

De asemenea, edilul a dorit să le mulțumească și prin intermediul nostru profesorilor care se implică și încearcă să îi atragă pe elevi să rămână conectați la tot ceea ce înseamnă școală și încearcă să treacă împreună cu elevii peste această perioadă plină de incertitudini și frici. 

„Felicit inițiativa profesorilor! Le mulțumesc pentru colaborare și felicit copiii care participă la ore. Din păcate, cei care nu participă nu se poate să fie puși absenți. Dar dacă profesorul încearcă și găsește variantă să îl atragă (n. red. pe elev), îl atrage”, a mai punctat primarul Comunei Sita Buzăului.

La nivel național 40% dintre elevii României nu pot participa la orele de curs din mediul online, conform declarațiilor Ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie. Așadar, aproximativ peste un milion două sute de mii de elevi de pe teritoriul țării nu au fie laptop-uri sau calculatoare, fie internet.

Sursa foto: YouTube – Logiscool Romania

David Leonard Bularca

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.