SOCIAL 16 noiembrie 2023

Consultare publică despre Strategia de Dezvoltare Locală 2024-2029

de Covasna Media | 618 vizualizări

În perioada 2018 - 2023 GAL Sepsi a implementat Strategia de Dezvoltare Locală 1 (SDL) care vizează îmbunătățirea condițiilor de viață a comunităților din trei zone urbane marginalizate din Sfântu Gheorghe. Strategia s-a realizat în 2017 cu ajutorul al numeroaselor instituții publice, ONG-uri, persoane fizice și reprezentanți ai comunităților marginalizate și conține obiective bazate pe nevoile reale ale localnicilor din municipiu.

Unul dintre cele mai importante elemente ale procesului de dezvoltare a strategiei locale este crearea unei relații de parteneriat activ cu membri comunităților marginalizate, a unui dialog prin care se pot formula acele lipsuri și nevoi care pot fi ulterior soluționate prin proiecte integrate.

Asociația GAL Sepsi a demarat o serie de consultări publice în luna august în cele trei zone urbane menționate din oraș în scopul de a afla experiențele, opiniile și sugestiile de schimbare a locuitorilor zonelor respective, ca acestea să fie integrate în Strategia de Dezvoltare Locală nr. 2. Temele dezbătute până acum au fost: delimitarea zonei urbane în care se face ancheta sociologică, prezentarea rezultatelor cercetării întocmirea listei măsurilor propuse de către locuitori cu privire la dezvoltarea cartierului în următorii 6 ani, respectiv prioritizarea măsurilor propuse.

Locul și data celei de a cincea serie de consultări publice sunt următoarele:

  • 20 noiembrie, luni, întâlnire de la ora 14 cu membrii comunității de la Őrkő în sala multifuncțională ”Néri Szent Fülöp”
  • 20 noiembrie, luni, întâlnire de la ora 18 cu membrii comunității din cartierul Câmpul Frumos în sala de ședință a Parcului Industrial
  • 21 noiembrie, marți, întâlnire de la ora 18 cu membrii comunității de la cartierul Ciucului în Școala Gimnazială ”Gödri Ferenc”

Tema centrală a acestei serii de consultări publice este prezentarea și validarea Strategiei de Dezvoltare Locală, cu precădere a obiectivelor, bugetului și matricea logică a măsurilor propuse prin SDL.

Această abordare se bazează pe principiul Dezvoltării Locale plasată sub Responsabilitatea Comunității, conform căruia orice investiție, dezvoltare, program implementat într-o comunitate trebuie să bazeze pe nevoile reale ale membrilor comunității, trebuie să se întâmplă cel mai aproape de ei, în loc să fie definite la masa decidenților îndepărtați.

Realizarea și implementarea Strategiei de Dezvoltare Locală se întâmplă în cadrul unui program european, al Programului operațional Incluziune și Demnitate Socială, prioritatea P01, obiectiv specific EOS4.11, care este o sursă de finanțare care sprijină grupurile de acțiune locală în demersul lor de a dezvolta și implementa strategii locale de incluziune socială. Perioada de finanțare a început în luna august, anului curent.

Organizatorii așteaptă cu drag fiecare locuitor al orașului!

(Sursa: comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.