SOCIAL 19 decembrie 2011

Condiţiile necesare obţinerii formularului E 112 destinat tratamentului medical în statele membre ale Uniunii Europene

de Covasna Media | 1045 vizualizări

În baza Regulamentelor europene de securitate socială nr. 1408/71 şi 574/72 şi reglementărilor interne în domeniu, pe fondul unui număr mare de solicitări, Casa de Asigurări de Sănătate eliberează formularul E112, dacă persoane se încadrează în una din următoarele situaţii:

  1. Asiguratul îşi transferă reşedinţa pe teritoriul unui alt stat membru U.E şi necesită menţinerea dreptului la prestaţiile de boală sau maternitate, acordate în România până la momentul transferului, sau
  2. Asiguratul urmează sa efectueze un serviciu medical care face parte din pachetul de servicii medicale de bază din România, iar acesta nu poate fi acordat într-un interval de timp util acordării intervenţiei medicale în mod normal pentru obţinerea tratamentului respectiv în ţara noastră, luându-se în considerare starea curentă de sănătate a persoanei şi evoluţia probabilă a afecţiunii de care suferă.

Documente necesare

Asiguraţii care solicită formularul E112 trebuie să depună la Casa de Asigurări de Sănătate următoarele  documente: cerere; copie a actului de identitate sau, după caz, a certificatului de naştere; un raport medical care va conţine recomandarea pentru efectuarea tratamentului în străinatate, numai pentru cea de-a doua situaţie; dosarul medical din care să rezulte diagnosticul pacientului şi precizarea, în mod explicit şi argumentat, a faptului că serviciul medical solicitat nu poate fi efectuat în nici unul din centrele clinice din România, în timpul util acordării acestuia, precum şi o confirmare scrisă din partea unităţii sanitare din statul membru al Uniunii Europene din care să rezulte disponibilitatea de a acorda respectivul serviciu medical în perioada indicată de persoana solicitantă. În situaţia în care asiguratul îşi schimbă reşedinţa într-un stat membru al UE, va prezenta şi un înscris medical din care să rezulte că deplasarea nu aduce prejudicii stării de sănătate sau primirii tratamentului medical.

În ambele situaţii, formularul E 112 se eliberează înainte de plecarea persoanei beneficiare la tratament. Casa de asigurări de sănătate nu intervine în întocmirea raportului medical sau a evaluării medicale a pacientului neavând atributii în acest sens, opinia medicală fiind cea care primează.

Informaţii suplimentare se pot obţine zilnic la secretariatul C.A.S Covasna, la telefon:                  0267-352.970 sau Telverde: 0800800979, iar formularul E 112 poate fi tipărit de pe site-ul: www.cascov.ro.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Baiazid, 19 decembrie 2011
Cu aceste conditii impuse mai bine le spuneti oamenilor sa-si pregateasca din timp drumul catre cele vesnice.Nu va este rusine ?Pana statul unde vreau sa ma tratez imi trimite hartia necesara eu pot citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.