SOCIAL 19 martie 2013

Comunicat Danone România: Produsele sunt sigure pentru consum

de Covasna Media | 847 vizualizări

Produsele Danone retrase de pe piață luni sunt sigure pentru consum. Analizele de laborator confirmă că produsele lactate Danone au un conținut de aflatoxină sub limita impusă de standardele europene, informează compania.

„În paralel cu retragerea preventivă a unor produse de pe piață, așa cum a anunțat ieri (luni - n.red.), Danone România a trimis de asemenea mostre ale acestora spre analiza unui laborator european acreditat. Rezultatele primite de la laborator în această zi (marți – n.red.) confirmă că aceste produse au un conținut de aflatoxină sub limita europeană și, ca urmare, sunt sigure pentru consum”, informează compania în comunicatul de presă.

„După alerta națională referitoare la aflatoxină, Danone România a implementat măsuri suplimentare și voluntare de autocontrol față de obligațiile legale de monitorizare și control și planul aferent validat de autorități, inclusiv achiziția unui echipament propriu de testare a conținutului de aflatoxină. Nici un lapte pentru care există suspiciunea unui conținut de aflatoxină peste norme nu este acceptat în fabrică”, se arată de asemenea în comunicat.

Potrivit informațiilor, o cantitate de șapte tone de lapte provenit de la una din cele 79 de ferme cu care Danone are contracte în România era contaminat cu aflatoxinăAcest lapte a fost amestecat cu lapte conform, rezultând o cantitate de 130.000 de tone de lapte, folosit apoi pentru produse tip iaurt și smântână.

În condițiile în care a existat suspiciunea ca produsele finite să fie contaminate cu aflatoxină, Danone a retras produsele de pe piață până la rezultatul analizelor de laborator, emise marți.

Luni, compania a retras 59,6 tone de produse de tip iaurt de pe rafturile magazinelor românești, după ce ferma de la care proveneau cele șapte tone de lapte a fost identificată ca având în stoc furaje cu aflatoxină. Alte 75 de tone care urmau să ajungă pe piață a fost menținută în depozitele companiei, până la testarea de marți.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.