SOCIAL 19 octombrie 2017

CNCD şi Parchetul, sesizate în legătură cu o declaraţie a lui Tamás Sándor privind Protecţia Consumatorilor

de Agerpres | 1130 vizualizări

Conducerea Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Covasna a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi Parchetul în legătură cu o serie de declaraţii ale preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamás Sándor, care ar fi prejudiciat imaginea instituţiei.

Comisarul şef-adjunct Mircea Diacon a declarat că Tamás Sándor a făcut în repetate rânduri remarci negative cu privire la activitatea Protecţiei Consumatorilor Covasna, care au culminat în luna septembrie cu compararea acestei instituţii cu organizaţia rasist-extremistă Ku Klux Klan din America.

„Am depus plângere la CNCD şi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, în care am arătat că preşedintele CJ, Tamás Sándor, a atacat o instituţie publică a statului român, denigrând activitatea acesteia, funcţionarii şi şefii ei în mod total nejustificat, doar pentru că ne facem datoria. Pesemne că domnul Tamás Sándor nu este de acord ca această instituţie să îşi facă treaba. Noi ne-am considerat lezaţi din punct de vedere profesional, avem Legea funcţionarilor publici, care ne apără, şi am cerut CNCD şi Parchetului să se pronunţe asupra declaraţiilor domnului Tamás Sándor şi să constate dacă sunt fapte penale”, a declarat Mircea Diacon.

În luna septembrie, la scurt timp după izbucnirea „scandalului micilor” de la Odorheiu Secuiesc, preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţiile statului român acţionează cu „dublă măsură” când vine vorba despre aplicarea legii în comunităţile de români şi cele locuite majoritar de maghiari şi a comparat Protecţia Consumatorului Covasna cu Ku Klux Klan.

„Problema este că, de ani de zile, acţionează cu dublă măsură. Unii de la Protecţia Consumatorilor se comportă cum se comportau acum o sută de ani cei de la Ku Klux Klan. Ei fac diferenţă între maghiari şi români, cum se făcea între albi şi negri. Asta e problema”, a declarat, la acea vreme, preşedintele CJ, Tamás Sándor, care este şi liderul UDMR Covasna.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.