SOCIAL 26 octombrie 2018

CJ a alocat banii necesari funcţionării sistemului de asistenţă socială până la sfârşitul acestui an

de Agerpres | 594 vizualizări

Consiliul Judeţean Covasna, întrunit joi în şedinţă ordinară, a alocat 3,8 milioane de lei pentru funcţionarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Covasna, în vederea acoperirii cheltuielilor de funcţionare până la sfârşitul acestui an.

Preşedintele Consiliului, Tamas Sandor, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că este a treia rectificare operată în ultimele luni, în contextul în care banii alocaţi de la bugetul de stat pentru asistenţa copiilor instituţionalizaţi, a bătrânilor şi persoanelor cu handicap sunt insuficienţi.

„Trebuie să subliniez că Guvernul României nu s-a ţinut de cuvânt. Nu numai de cuvânt, nici de legislaţia în vigoare, pentru că 90% din susţinere trebuie să vină din fonduri guvernamentale. (...) A trebuit să căutăm în vistieria judeţului aceste sume ca să putem asigura până pe 31 decembrie funcţionarea la perfecţiune a aceste instituţii, pentru că este vorba despre 1.100 de copii orfani, despre 80 de bătrâni din căminul de la Hăghig şi de peste 5.000 de persoane cu cu handicap“, a declarat Tamas Sandor.

Potrivit acestuia, în urma celor trei rectificări făcute de Consiliul Judeţean, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Covasna, aflată în subordinea sa, a primit circa 12 milioane de lei, iar în urma rectificării bugetare făcute de Guvern în luna septembrie a primit 3,4 milioane de lei.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.