SOCIAL 22 martie 2022

Cinci persoane vor fi distinse cu titlul „Cetăţean de onoare al comunităţii româneşti”

de Agerpres | 2058 vizualizări

Cinci persoane din municipiul Sfântu Gheorghe vor primi titlul de „Cetăţean de onoare al comunităţii româneşti”, conferit de Forumul Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru activitatea publică şi profesională desfăşurată de-a lungul vieţii.

Persoanele nominalizate sunt ziarista Maria Creţu-Graur, învăţătoarea Maria Bularca şi profesorii Violeta Buftea, Dora Valcovschi şi Gheorghe Costache.

Diplomele vor fi înmânate în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în data de 25 aprilie, la Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe.

Titlul de „Cetăţean de onoare al comunităţii româneşti” a fost instituit de Forumul Civic în anul 2003 şi se acordă anual, în preajma sărbătorii marelui mucenic Gheorghe, unor persoane trecute de 60 de ani care s-au distins prin activitatea profesională, culturală şi civică şi au contribuit la bunăstarea şi afirmarea comunităţii româneşti din Sfântu Gheorghe.

Acesta a fost fondat în paralel cu titlul „Pro Urbe” acordat de Consiliul local municipal cu prilejul Zilelor oraşului, după ce consilierii maghiari au refuzat la acea vreme să nominalizeze şi o persoană de etnie română pentru această distincţie, gest considerat discriminatoriu de membrii comunităţii româneşti.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.