SOCIAL 24 iulie 2018

Cinci actori din Sfântu Gheorghe sprijină campania „Fără penali în funcții publice”

de Covasna Media | 2240 vizualizări

În perioada 21-25 iulie, artiștii covăsneni ies în stradă pentru a strânge semnături

Actorii Daniel Rizea, Elena Popa, Sebastian Marina, Fatma Mohamed și Alexandrina Ioana Costea sunt alături de inițiativa „Fără penali în funcții publice” și ies în stradă pentru a strânge semnături. Campania se desfășoară  în perioada 21-25 iulie, între orele 17:00 – 20:00, în Piața Libertății și Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe.

De sâmbătă până luni seara, artiștii covăsneni au strâns  100 de semnături, iar până miercuri speră să reușească să adune cât mai multe.

„Să vină toți să semneze, este pentru binele lor, al copiilor lor, pentru binele țării. Să nu fie comozi, să iasă din bula lor”,îi sfătuiește actorul Daniel Rizea pe toți cei ce încă nu au ieșit să semneze.

„Pe cei care încă nu au semnat  îi sfătuiesc să se gândească la faptul că este important atât pentru prezent, cât și pentru viitorul țării și cu cât mai mulți oameni arată că le pasă de chestia asta, ca noi, ca oameni, să nu fim reprezentați fix de persoane care au probleme cu legea și care ne și conduc, poate acei oameni, dacă văd că nouă ne pasă, poate că vor deveni un pic mai timizi sau, cine știe, poate printr-o minune se retrag singuri”, a declarat pentru Observatorul de Covasna, Elena Popa.

Perioada 18 – 25 iulie este săptămâna în care actori din București, dar și din alte locuri din țară ies în stradă pentru a ajuta la strângerea de semnături pentru inițiativa „Fără Penali în funcții publice”.

„Dragi colegi actori din București și nu numai, intenționez să organizez cu sprijinul celor care se ocupă de platforma #farapenaliinfunctiipublice o săptămâna de miercuri 18 iulie până miercuri 25 iulie în care actorii stau la Universitate și strâng semnături. Dacă doriți să-mi fiți alături, aștept un semn de la voi . Fac o lista și ne organizam pe zile. Cred că e necesar să facem asta . Țin sa precizez că această inițiativă este una civică și Nu sprijină niciun partid!

P.S. recomand și colegilor care nu sunt din București sa facă același lucru in orașele lor” scria cu aproximativ o săptămână în urmă, inițiatorul „Săptămânii Actorilor" Marius Manole, într-un mesaj postat pe Facebook.

Printre artiştii care s-au implicat în prima zi a campaniei s-au aflat Oana Pellea, Victor Rebengiuc, Ilona Brezoianu, Daniela Oprişor, Natalie Ester, Maria Obretin, Olimpia Mălai și Marcela Motoc.

Iniţiativa „Fără penali în funcţiile publice” a fost lansată de USR (Uniunea Salvați România) şi își propune să stângă 500.000 de semnături în 6 luni pentru a modifica Constituția. În acest sens, persoanele condamnate definitiv nu vor mai putea ocupa funcții publice în instituții de stat.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.