SOCIAL 4 august 2017

Cimitirul comun din Sfântu Gheorghe va fi administrat de Tega

de Covasna Media | 1389 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat pe data de 14 iunie 2017 hotărârea prin care Primăria Municipiului cesionează operarea cimitirului comun în gestiunea companiei Tega SA, care gestionează serviciile publice de salubrizare a deșeurilor municipale.

În lipsa resurselor umane, Primăria nu a avut capacitatea necesară de operare a cimitirului, supraveghea doar registrul acestuia, de acum înainte însă Tega SA va prelua în gestiune toate activitățile legate de serviciile funerare (construirea monumentelor funerare, înmormântarea, activități de întreținere etc.). Astfel, locuitorii vor putea vizita un cimitir ușor accesibil, curat, ordonat și cosit.

Următorul pas este lărgirea cimitirului, iar pentru acest scop, municipalitatea a achiziționat deja un hectar de teren, urmând să semneze contractul de vânzare-cumpărare pentru obținerea unei suprafețe noi, tot de un hectar. Lucrările de lărgire a cimitirului vor fi dirijate tot de Tega SA.

Programul cimitirului comun:

– în perioada 1 aprilie – 30 octombrie: 08:00-21:00,

– în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie: 08:00-22:00,

– în perioada 3 noiembrie – 31 martie: 08:00-18:00.

Tarife:

Intrarea în cimitir cu autovehicul se face pe baza taxei de parcare. Taxa de parcare în cazul unui autoturism este de 10 lei/oră, în cazul unui vehicul utilitar cu o masă totală maximă de 3,5 tone este de 25 lei/oră, iar în ceea ce privește vehiculele cu o masă totală maximă care depășește 3,5 tone, au acces pe teritoriul cimitirului doar vehiculele utilitare ale companiei Tega SA. Cu veniturile încasate din aceste taxe, Tega SA va asigura toate serviciile legate de întreținerea cimitirului.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.