SOCIAL 19 noiembrie 2021

Cetăţenii municipiului Sfântu Gheorghe, solicitaţi să participe la pregătirea Planului de Mobilitate Durabilă 2030

de Agerpres | 2368 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe a început demersurile pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Urbană până în anul 2030, respectiv a Planului de Mobilitate Urbană a municipiului şi a zonelor adiacente şi a solicitat cetăţenilor să contribuie cu propuneri şi idei.

Printre altele, acestora li se cere să marcheze, pe o hartă postată pe site-ul Primăriei, locurile în care se confruntă cu ambuteiaje în traficul din Sfântu Gheorghe şi să propună soluţii pentru rezolvarea problemei.

„Planificatio S.R.L. împreună cu Ertekterv Kft va elabora Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru municipiul Sfântu Gheorghe. Pentru a crea un plan care poate adecva problemele de trafic şi viabilitatea municipiului, ajutorul locuitorilor este necesar: marcaţi pe hartă unde sunt problemele, la care aveţi propuneri sau pur şi simplu ce funcţionează cel mai bine după opinia dvs. Pe acest site vom colecta observaţii timp de trei săptămâni. Un cetăţean are posibilitate de a ataşa mai multe observaţii”, se arată într-un mesaj postat pe internet.

Autorităţile au demarat, totodată, o serie de consultări cu grupuri din diferite categorii sociale şi profesionale pentru a contura strategia şi planul de mobilitate.

„Întotdeauna când elaborăm strategii gândim pe termene mai lungi, niciodată nu gândesc în mandate politice, ci în strategii pe cel puţin un deceniu. Acum suntem în situaţia fericită în care această strategie se suprapune cu ciclul bugetar al Uniunii Europene, dar şi cu Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Dorinţa noastră este să implicăm cât mai multe persoane şi grupuri din municipiul Sfântu Gheorghe ca să-şi expună punctul de vedere despre ce ar trebui să facem pentru ca în 2030 oraşul să fie aşa cum ne dorim cu toţii (...) Scopul nostru este ca în municipiul Sfântu Gheorghe, care este un oraş de mărime mijlocie, să putem oferi serviciile pe care le oferă oraşele mari către locuitori, (...) iar pentru asta trebuie să vedem care sunt acele proiecte pe care trebuie să le realizăm în următorii 10 ani pentru ca acest lucru să se întâmple”, a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.