SOCIAL 20 noiembrie 2023

Cea mai matinală comunitate de alergători din țară a sărbătorit aniversarea de șase ani

de Daniela Luca | 961 vizualizări

În urmă cu șase ani, câțiva oameni din Sfântu Gheorghe au ieșit la alergat și s-au gândit să împărtășească bucuria mișcării și cu alții. Așa a luat naștere Fitness Tribe. O comunitate în care nu contează dacă ești atlet sau dacă ți-ai petrecut aproape tot timpul liber pe canapea în ultimii ani, dacă ești adolescent sau dacă ai trecut de prima tinerețe, dacă ești profesor, medic, dacă lucrezi în servicii sau dacă nici n-ai loc de muncă. Tot ce contează este doar să faci primul pas și să ieși la alergat, iar apoi totul vine de la sine. Reușitele din acești ani au fost celebrate sâmbătă, 18 noiembrie, într-un eveniment plin de bucurie și discursuri emoționante.

În cei șase ani, s-au alăturat grupului zeci de oameni, s-au parcurs mii de kilometri, au avut loc o serie de evenimente memorabile, iar poveștile lor au fost imortalizate în articole și sute de postări care reflectă evoluția alergătorilor și impactul tot mai mare pe care îl are Fitness Tribe în comunitate. 

Ca să marcheze așa cum se cuvine aniversarea, membrii grupului s-au adunat sâmbătă seara într-un local din centrul orașului. Atmosfera a fost încărcată de bucurie, iar evenimentul a fost presărat cu momente emoționante, discursuri pline de recunoștință și mulțumiri pentru contribuția fiecărui membru la parcursul Fitness Tribe, adresate de președintele asociației, Lászlóffy Lóránd. În cadrul întâlnirii festive, s-a desfășurat și o tombolă aniversară.

Pe lângă momentele de sărbătoare, întâlnirea a oferit oportunitatea membrilor să împărtășească amintiri și să celebreze realizările comunității. Astfel, sâmbătă seara a devenit încă un capitol memorabil în povestea Fitness Tribe.

„Mă bucură enorm că Fitness Tribe este în mâini bune, iar activitățile atât pe plan sportiv, cât și eforturile de a crește comunitatea sunt foarte bine organizate. Din păcate, nu am putut să particip la acest eveniment, dar sper că în anii următori voi reuși. Mulțumesc pentru eforturile depuse și pentru angajamentul celor care fac din Fitness Tribe o comunitate cu adevărat remarcabilă! La Mulți Ani plini de inspirație și de acum încolo!” ne-a spus fondatorul Fitness Tribe, Birtalan Csanád.

Unul dintre cei mai activi membri, Banu Dorel, le-a povestit celor prezenți sâmbătă cum a ajuns să facă parte din Fitness Tribe.

„Mă bucur că fac parte din această echipă și nu pot să spun decât că doresc încă mulți ani de acum înainte să alergăm împreună, să avem genunchi buni, adidași buni și restul totul depinde de noi. Fiecare dintre noi are puterea și voința de a merge mai departe și a dezvolta această frumoasă echipă. Domi (Szőcs Domokos) m-a adus în echipă. Eu alergam la stadion de la 6:30, când alergătorii plecau și atunci el m-a întrebat dacă tot vin în fiecare dimineață, de ce nu vin cu o jumătate de oră mai repede și așa am și făcut. Au trecut cinci ani și de atunci în fiecare dimineață suntem împreună”, a spus Dorel Banu.

„E vorba despre toți cei care decid să se ridice de pe canapea”

Am adunat părerile a câțiva membri ai comunității cu privire la beneficiile de a face parte din această experiență. Iată ce ne-au împărtășit:

„Pentru mine cel mai important avantaj este comunitatea. Aici nu este despre profesioniști sau sportivi de elită, e vorba despre toți cei care decid să se ridice de pe canapea și vor să aibă o viață mai sănătoasă și mai activă. Contează și mișcarea, dar cel mai mult contează prietenii pe care ți-i faci. E mai ușor să ai motivație când e cineva acolo care te așteaptă. Mi s-a întâmplat și mie să nu vreau să mă trezesc atât de devreme, dar m-am dus la alergat pentru că am promis și nu am regretat niciodată”, ne-a povestit Kiss Krisztina.

Szőcs Domokos ne-a spus că în țară există și alte comunități de alergători, poate și mai mari decât cea din Sfântu Gheorghe, însă Fitness Tribe este, cu siguranță, cea mai matinală. Din acest motiv, determinarea celor care fac acest lucru posibil, zi de zi, este de admirat.

„Eu cred că e bine să faci parte din comunitatea asta pentru că vezi că și alții se pot trezi dimineața să alerge la ora 6:00 și atunci ești motivat să vii și tu. Ai mai multe șanse să reușești. Fiind singur, ai tot felul de gânduri, însă într-un grup e altceva. Nu te mai sperii nici de întuneric, nici de frig. De șase ani, în Sfântu Gheorghe, poți să fii sigur că la 6:00 dimineața este cineva la stadion, zi de zi”, ne-a împărtășit Szőcs Domokos.

„Atmosfera familiară este unul dintre cele mai importante motive pentru care să faci parte din Fitness Tribe. Întotdeauna am fost o comunitate deschisă. Oricine este binevenit. Mereu când vine cineva nou, e primit cu brațele deschise. La noi nimeni nu e judecat. Un alt motiv este calitatea oamenilor pe care am reușit îi integrăm în această comunitate”, ne-a spus și Bács Mihály.

„Grupul îți dă cea mai mare motivație. Știu că s-a mai spus, dar asta este perspectiva mea. Eu m-am mutat în București în urmă cu trei ani. Am fost membru fondator, dar acum nu pot să fiu prezent fizic la toate evenimentele. Totuși, încerc să ajut cum pot și să îi susțin în continuare. Observ că în București ies mult mai greu la alergat, nu sunt la fel de motivat, iar aici, la Sfântu Gheorghe, era mai simplu. Mi-a dat multă motivație acest grup și cred că îmi e dor de acele clipe”, ne-a spus și Lázár Gyula.

Așadar, dacă vrei să ieși în sfârșit din zona de confort și să întâlnești alți oameni pasionați de alergare, ești binevenit în fiecare zi la stadionul din Simeria sau la literele SEPSI din Parcul Central. Indiferent dacă ești un începător sau un alergător experimentat, Fitness Tribe te primește cu brațele deschise.

Pentru cei care au nevoie de îndrumare în această călătorie, membrii sunt pregătiți să ofere sfaturi valoroase. Fie că este vorba despre alegerea echipamentului potrivit sau despre învățarea tehnicilor corecte de alergare, comunitatea este acolo pentru a împărtăși experiența și pentru a sprijini fiecare participant în călătoria lor către o viață mai activă și sănătoasă.

La Mulți Ani activi și plini de energie, Fitness Tribe!

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.