SOCIAL 16 decembrie 2013

Ce să nu mâncăm când luăm antibiotice

de Covasna Media | 673 vizualizări

Grepfrutul, sarea, laptele şi alcoolul pot perturba acţiunea medicamentelor cu efect antimicrobian, scrie Ziarul Ring.

Substanţele conţinute de unele alimente sau de unele băuturi modifică pH-ul la nivel gastrointestinal, ceea ce influenţează gradul de absorbţie a antibioticelor.

Grepfrutul interacţionează cu peste 200 de medicamente, printre care şi cu antibioticele, avertizează specialiştii. De aceea, se recomandă ca acest fruct să fie evitat în orice tip de tratament medicamentos.

Un alt produs care trebuie evitat atunci când luăm orice tip de medi­caţie şi mai ales antibiotice este alcoolul. Acesta practic anihilează efectul medicamentelor.

În plus, unele antibiotice, de tipul eritromicinei sau penicilinei, luate cu alcool, pot duce la reacţii secundare severe, precum tulburări gastrointestinale, diaree, stomatită şi pierderea apetitului.

În plus, aceste medicamente cresc efectul sedativ al alcoolului, ceea ce înseamnă că se ajunge la starea de beţie foarte repede.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.