SOCIAL 10 august 2011

Ce posturi rămân neocupate cu lunile în vestul Europei

de Covasna Media | 618 vizualizări

Chiar dacă e criză şi pe piaţa joburilor, unele slujbe rămân totuşi neocupate pe perioade lungi de timp, potrivit celui mai recent raport “European Job Mobility Bulletin” editat de Comisia Europeană.

Motivele pentru care posturile stau libere cu lunile sunt diverse - unele nu sunt suficient de atractive pentru cetăţenii statelor europene, în cazul altora există un deficit de personal calificat pe segmentul respectiv.

“Aceste joburi neinteresante pentru populaţia-gazdă devin extreme de atractive pentru străinii aflaţi în căutare de slujbe”, se arată în raportul care centralizează informaţii ale portalului Eures.

Potrivit statisticilor Eures, în Danemarca rămân neocupate în special joburi în industria alimentară, agricultură, grădinărit, dar şi slujbe în agenţiile de turism şi în ştiinţele sociale.

În Belgia nu se găsesc suficient de mulţi doritori pentru muncile din agricultură, industria textilă şi metalurgie. Spaniolii nu se grăbesc să ocupe locurile de muncă din domeniul asistenţei şi îngrijirii medicale, nici cele din învăţământul liceal sau din editarea de texte.

În Olanda, joburile care rămân neocupate pe perioade lungi sunt cele de funcţionari relaţii cu clienţii, personal în construcţii şi personal de îngrijire bărci şi alte ambarcaţiuni.

Germania nu reuşeşte să-şi acopere nevoile de forţă de muncă în agricultură, dar joburile neocupate li se adresează şi specialiştilor în advertising şi PR, şoferilor sau personalului calificat - instalatori, mecanici, electricieni şi electronişti.

Programatorii şi alţi specialiştii în IT sunt la mare căutare în Franţa, urmaţi de operatorii din industria mobilei şi de vânzătorii în pieţe.

Joburile care rămân neocupate pe perioade mai lungi de timp în Marea Britanie sunt foarte variate - de la manageri în producţie, arhitecţi şi ingineri, până la casieri şi secretare.

(realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.