SOCIAL 16 iulie 2013

Ce este boala "lapte și fursecuri", de care suferă milioane de copii

de Covasna Media | 884 vizualizări

O combinaţie de simptome aparent inexplicabile a dus la descoperirea unui comportament alimentar dăunător ce determină instalarea unei afecţiuni specifice. Un medic ORL american, dr. Julie L. Wei, a numit-o boala „lapte şi fursecuri”.

Dr. Wei, care lucrează la Nemours Children’s Hospital din Florida, SUA, a tratat, timp de mulţi ani, copii care aveau, în ansamblu, o stare de sănătate bună, dar care sufereau cronic de oboseală, constipaţie, aveau gâtul iritat şi nasul înfundat ori le curgea nasul, scrie descopera.ro.

Constatând că starea acestor copii nu se îmbunătăţea în urma tratamentelor medicamentoase prescrise, dr. Wei a început să pună întrebări legate de stilul de viaţă al acestor copii, sperând să descopere cauza ascunsă a acestor probleme.

Astfel, a constatat că mulţi dintre copii mâncau, de-a lungul zilei, cantităţi mari de lactate şi dulciuri, iar seara luau o gustare - adesea lapte şi biscuiţi sau fursecuri - chiar înainte de a merge la culcare. Dar acest obicei avea consecinţe nocive: mâncarea înghiţită chiar înainte de culcare se întorcea din stomac în esofag şi faringe - reflux gastro-esofagian - determinând iritarea gâtului (din cauza acidului prezent în conţinutul gastric), simptome asemănătoare cu cele din guturai şi alergii şi probleme de somn.

Dr. Wei a recomandat eliminarea lactatelor şi a dulciurilor înainte de culcare, iar starea copiilor s-a îmbunătăţit semnificativ.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Anunţ public

Acum 2 ore, 23 minute

CONVOCATOR

Acum 8 ore, 44 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.