SOCIAL 9 martie 2021

Cărţi cu reţete de dulciuri, oferite gratuit de Ziua Internaţională a Femeii

de Agerpres | 657 vizualizări

Mai multe cofetării din judeţul Covasna le-au oferit clientelor, care le-au trecut pragul în cursul zilei de luni, câte un exemplar dintr-o carte de bucate tipărită la iniţiativa Consiliului Judeţean Covasna.

Preşedintele CJ, Tamás Sándor, a declarat, pentru AGERPRES, că volumul cuprinde preponderent reţete de prăjituri şi dulciuri specifice acestei zone, cum ar fi colacul secuiesc învelit în zahăr ars sau kurtoskolacs, cum i se spune în limba maghiară acestui delicios produs tradiţional.

Tamás Sándor a menţionat că ideea realizării acestei cărţi de bucate a fost lansată la ediţia din 2019 a Festivalului Kurtoskolacs-ului şi deliciilor dulci, care a avut loc la Sfântu Gheorghe, iar reţetele au fost culese şi descrise de membrii juriului.

Volumul intitulat „Gusturi dulci din Ţinutul Secuiesc“, apărut deocamdată în limba maghiară, a fost tipărit în 10.000 de exemplare, iar o parte dintre acestea au fost oferite gratuit femeilor cu prilejul zilei de 8 martie a.c, prin intermediul unor cofetării.

„În 13 cofetării din judeţ am organizat, din oraşele Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna şi Baraolt şi le oferim cadou câte un exemplar femeilor care pe 8 martie cumpără prăjituri în una dintre aceste cofetării. (...) Cartea este tipărită în 10.000 de exemplare cu finanţare externă şi asta înseamnă că oferim toate aceste exemplare gratuit“, a mai spus Tamás Sándor.

Sursa foto: Facebook/ Tamás Sándor

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.