SOCIAL 3 octombrie 2012

Cartel Alfa a anulat mitingul de protest de la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 578 vizualizări

Mitingul ar fi trebuit să aibă loc ieri după-masă în faţa Prefecturii.

Sindicatul Cartel Alfa a contramandat mitingul programat pentru marţi după-amiază în municipiul Sfântu Gheorghe după ce liderii celorlalte confederaţii sindicale au anunţat că nu se vor alătura acestei acţiuni de protest.

Preşedintele Cartel Alfa Covasna, Bong Vilmos, a declarat că iniţial toate confederaţiile au achiesat la ideea mitingului, dar în ultimul moment au „bătut în retragere”, prin urmare protestul a fost anulat.

„Am rămas singuri pe poziţie, ceilalţi au renunţat şi am considerat că timpul rămas este prea scurt pentru a ne reorganiza ca să iasă un miting de Doamne-ajută. Acesta este motivul pentru care mitingul de la Sfântu Gheorghe nu a mai avut loc. Nu avea nici un sens să ieşim cu 20-25 de oameni în stradă pentru că nu avea nici un impact”, a declarat Bong Vilmos.

Acesta a mai spus că sindicatul Cartel Alfa nu renunţă la revendicări, drept urmare va solicita Prefecturii Covasna să convoace în regim de urgenţă Comisia de Dialog Social, iar joi membrii sindicatului vor participa la mitingul de protest de la Braşov.

Acţiune insuficient pregătită

Conducerea CNSLR „Frăţia” Covasna a declarat că există o serie de motive obiective pentru care a ales să nu se alăture protestelor şi să-şi stabilească propriul calendar, printre motive numărându-se pe de o parte faptul că acţiunea a fost insuficient pregătită, iar pe de alta, că unii lideri sindicali vor să-şi facă publicitate ori sunt angrenaţi în „jocuri politice”.

Preşedintele filialei, Vasile Neagovici, a menţionat că susţine necesitatea convocării cât mai urgente a Comisiei de Dialog Social. De asemenea, doreşte să iniţieze un dialog cu liderii locali ai USL pentru a le aduce la cunoştinţă nemulţumirile sindicaliştilor.

„Abia după ce vom parcurge calendarul pe care ni l-am stabilit şi dacă vom vedem că demersurile noastre prealabile nu vor avea niciun rezultat atunci vom ieşi în stradă”, a spus Neagovici.

Printre revendicările sindicaliştilor se numără modificarea Legii dialogului social, deblocarea posturilor din sectorul bugetar, majorarea salariul minim la cel puţin 850 de lei şi oprirea privatizărilor companiilor strategice.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.