SOCIAL 3 aprilie 2013

Care este cea mai bună ţară din lume în care să te naşti: România este pe locul 56

de Covasna Media | 633 vizualizări

România ocupă locul 56 din 80 într-un clasament condus de Elveţia, Australia şi Norvegia care, pornind de la calitatea vieţii, arată în ce ţară ar fi cel mai bine pentru un copil să se nască.

Studiul, realizat de Economist Intelligence Unit (EIU) şi denumit "Loteria vieţii: unde să te naşti în 2013", a evaluat calitatea vieţii în cele 80 de ţări din clasament în funcţie de PIB per capiţa, speranţa de viaţă, libertatea politică, securitatea locului de muncă, climă şi egalitatea dintre sexe, scrie The Telegraph.

Compania a luat în calcul şi perspectivele economice ale fiecărui stat pentru 2030, anul în care un copil născut acum ar deveni major.

Elveţia, una din cele mai bogate ţări ale lumii, s-a clasat în fruntea listei. Cinci dintre ţările din top 10 se află în Europa, dar doar una, Olanda, este şi în zona euro.

Dintre economiile mari ale lumii, Germania se află pe locul 16, la fel ca SUA. Marea Britanie se situează pe locul 27, imediat după Franţa şi cu un loc mai sus decât Cehia şi Spania, care împart locul 28. China ocupă poziţia 49, iar Rusia s-a clasat pe 72.

La coada clasamentului se află, în ordine descendentă, Ucraina, Kenya şi Nigeria.

where to be born

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.