SOCIAL 14 iunie 2012

Campanie medicală

de Covasna Media | 645 vizualizări

Consultaţii optice gratuite cu prescripţii de ochelari pentru oameni cu posibilităţi financiare reduse.

Vinerea trecută a avut loc o acţiune ce a constat în acordarea unor servicii medicale gratuite  la Cabinetul Medical din Valea Mare, incluzând consultaţii optice gratuite şi posibilitatea prescripţiilor de ochelari la preţuri accesibile pentru pacienţii din Valea Mare.

Echipa care a acordat aceste servicii în frunte cu optometrista Nan Andreea Mihaela (Braşov),  a fost încântată de amabilitatea, bunătatea şi simplitatea vălenilor.

Oamenii au fost recunoscători pentru acest real ajutor, beneficiind de consultaţii şi prescripţii în cabinetul lor din comună, fiindu-le mult mai uşoară deplasarea până în centrul comunei, la cabinet, decât să meargă până în Covasna sau Sf. Gheorghe pentru acest gen de servicii medicale.

Colaborarea va continua, aceste campanii făcându-se bianual/anual, consultaţii medicale periodice regulate, prescripţii ochelari etc., la fel ca şi celelalte campanii medicale organizate de medicul comunei, Dr. Claudia Savu.

Doamna M.M., o pacientă în vârstă de 69 ani, a declarat: “Este mult mai uşor pentru noi să venim la cabinetul medical pentru consultaţie, decât să mergem la Sf. Gheorghe. Ne-ar lua timp, bani în plus pentru transport (eu am pensia sub 100 de lei), mă mişc greu… abia pot veni până la d-na doctor pentru reţeta lunară. D-na Nan a fost foarte drăguţă şi răbdătoare cu mine, am ales împreună şi o ramă pentru ochelari. Pentru mine este un mare ajutor.”

La rândul ei, dr. Claudia Savu spune: “Îi ajut pe văleni cu astfel de acţiuni. Ei ştiu asta, am organizat multe campanii medicale de când sunt medic în Valea Mare (am avut campanie de analize medicale gratuite; campanie de spirometrie cu pneumolog din Braşov, campanie organizată bianual pentru pacienţii cu afecţiuni pulmonare cronice; campanie de donare de sânge; campanie pentru depistarea anemiei feriprive la sugari şi copiii mici, precum şi la gravide etc.). De altfel, şi această acţiune am organizat-o şi promovat-o cu condiţia ca preţurile ochelarilor să nu fie foarte mari. Pensiile vălenilor sunt mici (cea mai mica pensie fiind de 32 de lei). Norocul posesorilor acestui gen de pensie, dacă se poate spune aşa, este acela că sunt ajutaţi de copiii lor, agricultori la rândul lor, pentru a-şi duce liniştiţi anii bătrâneţii în spate, în săracul lor trai, căci decent nu se poate numi la aceste sume”.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.