SOCIAL 19 septembrie 2017

Campanie „Cycle to work“, în cadrul Săptămânii mobilităţii europene, la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1560 vizualizări

Câţiva tineri din Sfântu Gheorghe, care au iniţiat campania „Cycle to work“, vor oferi o serie de bonusuri şi facilităţi cetăţenilor municipiului care vor renunţa săptămâna aceasta la maşini şi vor merge cu bicicletele la serviciu.

Scopul acţiunii este de a încuraja mersul pe bicicletă şi, implicit, de a fluidiza traficul rutier la orele de vârf, a declarat Csanád Birtalan, unul dintre organizatori.

Potrivit acestuia, toţi cei care vor merge cu bicicletele la serviciu şi se vor opri la cafeneaua „Szimpla“ din Sfântu Gheorghe, vor fi serviţi cu o cafea sau cu un ceai şi cu o felie de pâine cu untură, iar cei care renunţă la maşină în favoarea bicicletei vor avea şi alte avantaje.

„Cei care vin cu bicicleta aici, la cafenea, înainte de programul de lucru şi după programul de lucru, vor primi o felie de pâine cu untură şi o cafea sau un ceai, gratuit, iar în caz că afară plouă şi vin tot cu bicicleta, vor primi porţie dublă (...) De asemenea, săptămâna aceasta avem oferta de închiriere a bicicletelor sub forma 1 plus 1, deci cei care vor închiria de aici bicicleta pentru o oră, o vor primi gratuit încă o oră, iar dacă o închiriază pentru o zi, vor primi două zile. Vineri, organizăm ceva special - dacă cineva vine dimineaţă, înainte de lucru, şi lasă aici permisul de conducere (...) va primi gratuit o bicicletă pentru ziua respectivă, dar şi o parcare gratuită pentru maşină pentru ziua de luni“, a declarat Csanád Birtalan.

Acţiunea „Cycle to work“, organizată cu prilejul „Săptămânii mobilităţii europene“ care se desfăşoară în perioada 16-22 septembrie, beneficiază de sprijinul Primăriei Sfântu Gheorghe, precum şi a unor firme şi organizaţii nonguvernamentale, printre care Sepsi Bike şi Vocalcycle.

Aceasta se va încheia vineri seară cu un marş cu biciclete prin oraş, la care sunt aşteptaţi sute de fani ai mersului pe două roţi.

O acţiune similară a avut loc la Sfântu Gheorghe şi în primăvara acestui an, tot sub genericul „Cycle to work“.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.