SOCIAL 12 martie 2013

Burse de studii pentru elevii romi din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 703 vizualizări

 

Consiliul Local Sfântu Gheorghe va acorda în acest an burse sociale şi de merit pentru patru tineri de etnie romă care vor să-şi continue studiile la liceu ori la şcoala profesională.

Pentru aceste burse s-au înscris cinci candidaţi, iar comisia de evaluare a selectat patru pe baza rezultatelor la învăţătură obţinute anul trecut, dintre care trei urmează cursurile Liceului tehnologic „Kós Károly”, iar unul pe cele ale Liceului de artă „Plugor Sándor”.

Bursa de merit are o valoare de 300 de lei lunar, iar condiţia acordării acesteia este ca elevii să obţină o medie anuală de minimum 7,50 la învăţătură şi să nu fi adunat mai mult de cinci absenţe nemotivate pe lună. Bursele sociale, în valoare de 200 de lei lunar, se acordă elevilor romi care provin din familii sărace, în care venitul pe membru de familie nu depăşeşte 360 de lei, şi care au cel puţin media 6,50 la învăţătură şi mai puţin de cinci absenţe nemotivate lunar.

Bursele au fost instituite în urmă cu trei ani de Consiliul Local Sfântu Gheorghe la iniţiativa fostului viceprimarul Bálint József (Partidul Civic Maghiar), care a arătat că în municipiul Sfântu Gheorghe trăieşte în condiţii precare o comunitate numeroasă de romi, iar copiii trebuie încurajaţi şi sprijiniţi să studieze. Balint a menţionat că aceste burse reprezintă o investiţie pe termen lung, deoarece după absolvire aceşti tineri ar putea fi o punte de legătură între autorităţi şi comunitatea romilor.

„Pentru ca aceşti copii să devină factori hotărâtori în comunitatea lor este nevoie de continuarea studiilor. În prezent numărul acelor copii care învaţă în şcoli profesionale sau licee este foarte redus.(...) Ajutându-i să-şi continue studiile vom contribui la formarea unor lideri care să contribuie la integrarea romilor în comunitate şi vom uşura legăturile intercomunitare”, a declarat Bálint József.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.