SOCIAL 29 martie 2012

Bolile aparatului circulator conduc în topul mortalităţii

de Agerpres | 512 vizualizări

Potrivit DSP Covasna, 64% din numărul deceselor înregistrate anul trecut pe fondul unor boli au avut drept cauză afecţiunile aparatului circulator.

Bolile aparatului circulator se numără printre principalele cauze ale mortalităţii în judeţul Covasna, relevă o statistică realizată de Direcţia de Sănătate Publică.

Potrivit acesteia, 64% din numărul total al deceselor înregistrate anul trecut pe fondul unor boli au avut drept cauză afecţiunile aparatului circulator, printre acestea numărându-se cardiopatia ischemică şi infarctul miocardic.

Acest lucru este cu atât mai surprinzător cu cât în staţiunea Covasna există o clinică specializată în tratarea bolilor de inimă, unică în România, precum şi remedii naturale, cum ar fi apele minerale şi mofetele (emanaţii naturale de gaze rezultate în urma acţiunilor postvulcanice, folosite cu succes în tratamente - n.r.) pe care localnicii nu le valorifică suficient, deşi le stau la îndemână.

Medicii spun că factorii care determină dezvoltarea şi agravarea afecţiunilor cardiovasculare sunt colesterolul crescut, fumatul, regimul alimentar nesănătos, obezitatea şi supraponderalitatea, consumul excesiv de alcool şi sedentarismul.

Potrivit statisticii realizate de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică, pe locul al doilea în topul cauzelor mortalităţii pe anul 2011 se situează cancerul cu un procent de 18% din totalul deceselor.

De asemenea, bolile aparatului digestiv şi ale aparatului respirator fac anual sute de victime în judeţul Covasna, situându-se pe locul al treilea în acest top, cu o pondere de 4%.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.