SOCIAL 28 septembrie 2018

Banii primiţi la rectificarea bugetară, insuficienţi pentru funcţionarea sistemului de asistenţă socială, susţine conducerea DGASPC

de Agerpres | 798 vizualizări

 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Covasna a primit 3,4 milioane de lei în urma rectificării bugetare făcute de Guvern, dar banii nu ajung pentru acoperirea cheltuielilor până la sfârşitul anului, a declarat, joi, conducerea instituţiei.

„Am primit 3,4 milioane de lei la rectificare, dar mai avem nevoie de încă pe atât ca să putem funcţiona până la sfârşitul anului“, a precizat, pentru AGERPRES, şefa DGASPC Covasna, Vass Maria.

Ea a mai amintit că, luna trecută, instituţia pe care o conduce s-a aflat într-o situaţie foarte dificilă din cauza întârzierii rectificării bugetare şi a fost scoasă din impas de Consiliul Judeţean Covasna, care a alocat 5.833.000 de lei pentru funcţionarea sistemului de asistenţă socială.

La acea vreme, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a precizat că suma alocată ajunge pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare până la sfârşitul lunii octombrie, fiind un „colac de salvare temporar“, până când Guvernul va face rectificarea bugetară.

„În judeţul Covasna este vorba despre îngrijirea a 1.500 de copii în fiecare zi, 82 de bătrâni şi circa 5.000 de persoane adulte cu handicap (...) Deci, eu nu pot să le spun copiilor orfani că 'mâine dimineaţă nu o să mai mâncaţi pentru că nenea guvernul nu a făcut rectificarea, nu şi-a făcut datoria'. Eu nu pot să fac aşa ceva“, a declarat Tamas Sandor.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.