SOCIAL 2 noiembrie 2017

Avocatul Poporului va derula o anchetă la Primăria Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 941 vizualizări

Instituţia Avocatului Poporului va efectua în luna noiembrie o anchetă la Primăria Sfântu Gheorghe, ce vizează posibile încălcări ale drepturilor cetăţenilor.

Coordonatoarea Biroului Teritorial Braşov al Avocatului Poporului, Cătălina Dinu, a declarat că cele două teme ale anchetei sunt stadiul atribuirii locuinţelor sociale de către Primăria Sfântu Gheorghe, dar şi respectarea prevederilor legale privind protecţia persoanelor cu handicap.

Potrivit acesteia, în primul caz este vorba despre o petiţie semnată de către un bărbat din municipiul Sfântu Gheorghe, care s-a declarat nemulţumit de locuinţa socială primită de la Primărie, pe considerentul că este prea mică, fiind vorba despre o garsonieră, în condiţiile în care are o familie numeroasă, cu mulţi copii.

Cătălina Dinu a menţionat că, din corespondenţa purtată cu reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Comunitară din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe, a reieşit că locuinţele sociale sunt o „problemă spinoasă”, la nivelul municipiului fiind peste 600 de cereri de locuinţe în aşteptare.

„Practic, pornind de la această sesizare, am propus Avocatului Poporului, iar acesta a aprobat, efectuarea acestei anchete la Primăria Sfântu Gheorghe privind stadiul acordării locuinţelor sociale, costurile pe care le implică şi ce planuri au, ce se poate face pentru soluţionarea măcar parţială a cererilor. (...) Suntem conştienţi că nu există o soluţie miraculoasă care să rezolve problema peste noapte, dar vrem să vedem dacă există intenţie din partea autorităţilor locale pentru a se face ceva concret în acest scop”, a precizat Cătălina Dinu.

A doua temă a anchetei vizează lipsa rampei de acces pentru persoanele cu handicap în una dintre instituţiile din subordinea Primăriei Sfântu Gheorghe.

„Urmează să luăm legătura cu Primăria municipiului Sfântu Gheorghe şi, de comun acord, să stabilim data la care va avea loc întrevederea”, a mai spus Cătălina Dinu.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.