SOCIAL 9 octombrie 2013

Aproape toate tipurile de pate de pe piața românească conțin E-uri (studiu)

de Covasna Media | 750 vizualizări

Aproape toate tipurile de pate de pe piața românească, din cele 46 analizate, conțin aditivi alimentari (E-uri), relevă ultimul studiu realizat de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (ANPCPPSR) - InfoCons.

Rezultatele studiului au arătat că, din cele 46 de tipuri de pate analizate, 6,52% nu au niciun E, 19,56% au două E-uri, 13,04 % conțin șase E-uri, iar 8,69 % conțin nouă E-uri.

Doar în pateul provenit de la doi dintre producătorii analizați nu a fost specificat niciun aditiv alimentar, în timp ce în alte trei produse ale altor producători/distribuitori s-a găsit numai conservant (E250), respectiv, nitrit de sodiu.

Cercetarea a mai arătat că 30,43% dintre produsele tip pate studiate nu au specificate informații cu privire la valorile energetice. Potrivit specificațiilor etichetelor, cele mai mari valori energetice sunt de 321 kcal/100 g, iar cea mai mică valoare este de 125 kcal/100 g.

Mostrele analizate au fost achiziționate în mod aleatoriu și anonim de reprezentații ANPCPPS România din supermarketurile de pe teritoriul țării, în perioada iulie — august 2013.

Producătorii/distribuitorii analizați sunt următorii: Scandia Food, Tulip Food Company (distribuitor: Marathon Distribution Group), Mega Image, Orkla Foods, Hame, Glina, Prefera Foods, Carrefour, Producție Ardealul, Billa, Auchan, Lidl Discount, Hypermarche, real,-Hypermarket, Vascar.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comercializate pe piața românească, derulat de ANPCPPS România — InfoCons, în cadrul consorțiului International Consumer Research&Testing (ICRT) pentru produse și servicii la standarde europene, pentru ca alegerea consumatorului să fie făcută în cunoștință de cauză.

(Agerpres)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.