SOCIAL 28 iunie 2018

Aproape 37.000 lei au fost colectaţi în cadrul campaniei „Pedalează pentru un scop bun“

de Agerpres | 675 vizualizări

Aproape 37.000 de lei au fost colectaţi în cadrul celei de a patra ediţii a campaniei „Pedalează pentru un scop bun“, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute la Târgu Secuiesc, iar mai mult de jumătate din sumă va fi donată în beneficiul unui copil bolnav, care are nevoie de tratament, a anunţat, miercuri, conducerea Fundaţiei Comunitare Covasna.

Potrivit organizatorilor, la acest eveniment au participat 950 de persoane, care au parcurs cu bicicletele una sau mai multe ture în lungime de patru kilometri, iar fiecare tură a fost autentificată la punctele de control şi recompensată cu bani de către sponsori. Cel mai tânăr participant a avut doi ani.

„După prelucrarea datelor avem rezultatele exacte ale acţiunii de săptămâna trecută. (...) Cei 950 de participanţi, dintre care 410 copii (...) au parcurs în total 20 517 kilometri, iar suma strânsă a fost de 36.965 de lei“, a precizat conducerea fundaţiei.

60% din banii adunaţi vor fi donaţi unui băieţel din Târgu Secuiesc care are nevoie de tratament, iar diferenţa va fi folosită pentru achiziţionarea unor aparate de joacă pentru copii, ce vor fi amplasate până la sfârşitul lunii august pe un teren aflat în apropierea stadionului municipal.

„Cred că oamenii s-au mobilizat foarte mult pentru că unul dintre scopurile acţiunii a fost sprijinirea unui băieţel care are nevoie de îngrijire medicală şi costurile tratamentului sunt mari. (...) Nu familia a cerut acest lucru, această propunere a venit din partea comunităţii locale. Acesta a fost unul dintre scopurile pentru care s-a pedalat şi foarte mulţi oameni s-au mobilizat“, a declarat pentru AGERPRES directorul executiv al Fundaţiei Comunitate Covasna, Bareczki Kinga.

Reprezentanta unei alte fundaţii a menţionat numărul mare de participanţi la respectivul eveniment.

„Niciodată nu s-a întâmplat să fim atât de mulţi la o astfel de acţiune, cred că de data asta oamenii au fost sensibilizaţi de scopul propus. (...) Suntem norocoşi pentru că investitorul de la fabricile care au sponsorizat acţiunea este un investitor german, doreşte ca comunitatea în care lucrează să simtă că este prezent în acest oraş nu numai cu locuri de muncă, ci şi cu multe activităţi social-culturale. De asemenea, suntem fericiţi pentru că în oraş funcţionează 20-25 de asociaţii şi fundaţii şi indiferent ce organizează fiecare dintre noi, ne asociem şi ne ajutăm reciproc“, a declarat Bakk Vitalis Kinga, reprezentanta Fundaţiei Pro Sanitate.

Banii strânşi la ediţiile anterioare ale campaniei „Pedalează pentru un scop bun“, organizate la Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc, au fost folosiţi, printre altele, pentru amplasarea unor suporturi pentru biciclete, pentru sprijinirea sportivilor talentaţi, a serviciului de îngrijire la domiciliu, pentru acţiuni de protejare a pădurilor, dar şi pentru amenajarea unor terenuri de joacă şi parcuri de agrement.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.