SOCIAL 31 iulie 2013

Apel umanitar – E nevoie de sânge AB IV Negativ şi O I Rh Pozitiv

de Covasna Media | 721 vizualizări

Centrul de Transfuzie Sanguină Sfântu Gheorghe face apel umanitar către persoanele cu grupa de sânge AB IV NEGATIV să se alature tratamentului hematologic de specialitate, donând sânge pentru T.D., în vârstă de 64 de ani, din Brăduţ, diagnosticat cu Mielom Multiplu din anul 2008.

De asemenea, Centrul de Transfuzie Sanguină Sfântu Gheorghe face apel umanitar către persoanele cu grupa de sânge O I Rh POZITIV să se alăture în salvarea vieţii bolnavului, donând sânge pentru F.J., în vârstă de 70 de ani, din Tg. Secuiesc, internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Fogolyan Kristof” Sf. Gheorghe – Terapie Intensivă.

Persoanele care doresc să contribuie la acţiunea de donare sunt rugate să se prezinte la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină, str. Banki Donath nr 15, în zilele lucrătoare (de luni şi până vineri), între orele 8,00-11,00.

Condiţii pentru donare: vârsta cuprinsă între 18-60 de ani, stare de sănătate bună, fără boli cronice sau medicamente luate în ultimele două săptămâni, fără băuturi alcoolice servite cu două zile înainte de donare.

Înainte de donare este OBLIGATORIU a se servi un mic dejun care să nu conţină alimente grase (slănină, untură, unt etc.), şi a se hidrata corespunzător cu cel puţin 500 ml de băuturi nealcoolice (ceai, apă, lapte, suc, cafea). Tot înainte de donare nu se fumează două ore.

Şansa vieţii bolnavilor depinde de ajutorul semenilor care pot dona sânge cu grupa AB IV NEGATIV şi O I Rh POZITIV!

Vă aşteptăm!

Dr. Claudia Savu

Director Centrul de Transfuzie Sanguină Sf. Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Anunţ public

Acum 19 ore, 19 minute

Anunţ public

Acum 19 ore, 20 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.