SOCIAL 28 noiembrie 2019

Apel de ajutorare pentru o familie greu încercată de soartă

de Daniela Luca | 1145 vizualizări

Cei doi copii din Lunca Mărcușului, orfani de mamă, au nevoie de sprijinul oamenilor cu suflet mare 

Familia Adam din Lunca Mărcușului, a cărei poveste nu i-a lăsat indiferenți pe mulți dintre cei care deja i-au întins o mână de ajutor, are nevoie în continuare de sprijin pentru a putea finaliza renovările începute anul acesta. 

Le-am vizitat într-una din zile pe cele două fete, de 6 și 13 ani. Tatăl nu își mai vedea capul de treburi, ajutat de un vecin din sat, iar fata cea mare, Georgiana, tocmai pregătise prânzul pentru toată familia după ce s-a întors de la școală. În aceeași curte mai stă și bunicul fetelor, care are o pareză severă, iar fetele îi poartă de grijă și bătrânului. 

Copilele au rămas în grija tatălui după ce iarna trecută mama acestora a murit de cancer de col uterin. Tatăl lor, Gheorghe Adam, care muncește zilnic la renovarea casei, este agent de pază și lucrează oriunde mai poate pentru a aduce vreun câștig. Cu ajutorul celor sensibilizați de povestea lor, casa în care trăiește familia, degradată, fără baie și bucătărie, a intrat în renovare anul acesta. 

Cu toate că există deja oameni care le-au sărit în ajutor, mai este nevoie de susținere pentru ca locuința celor două fete să semene cu o casă primitoare, în care să se simtă în siguranță.

Acum cei trei membri ai familiei se înghesuie într-o singură cameră, pentru că în celelalte încăperi din casă este șantier. Un strat gros de praf s-a așezat și pe portretul mamei lor, așezat cu grijă pe un raft. 

Tatăl fetelor ne-a spus că au promisiunea unei firme de construcții că acoperișul casei va fi refăcut total, însă până atunci, frigul intră prin toate colțurile. 

 „Ne-ar mai fi de folos și niște lemne și doi cubi de cherestea, dar și alte materiale de construcții. Deja am construit bucătăria și baia în spate, dar nu am mână de lucru. Orice ajutor o să ne prindă bine”, ne-a spus tatăl fetelor. 

După ce au trecut prin cea mai mare durere posibilă, prin trauma de a rămâne fără mamă, cele două fetițe au nevoie să simtă că nu sunt singure. Și tatăl lor, răpus și el de pierderea enormă, are nevoie să știe că există oameni cărora încă le pasă și că fiicele lui vor putea duce cândva o viață fără griji. 

Așadar, cei care vor să se implice pot dona materiale de construcții, îmbrăcăminte, alimente și bani. Persoana de contact este Gheorghe Adam. El poate fi apelat la numărul de telefon 0748 199 670. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.