SOCIAL 20 septembrie 2019

Apartamentele ANL nu prea se vând

de Agerpres | 1706 vizualizări

Legea e deficitară, spune primarul municipiului Sfântu Gheorghe

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, este de părere că banii obţinuţi din vânzarea apartamentelor ANL ar trebui să rămână la autorităţile locale, pentru ca din aceste fonduri să se poată construi alte locuinţe.

„Noi am solicitat de la Guvern, de la Ministerul Dezvoltării să modifice Legea locuinţelor în acest sens, pentru că astăzi este o situaţie nedreaptă, în sensul în care, de exemplu, la blocurile ANL, în momentul în care apartamentele sunt vândute, banii merg în bugetul central şi nu rămân la autorităţile locale. Ceea ce noi am fi dorit a fost ca banii care se obţin din vânzarea locuinţelor să rămână la autorităţile locale, să nu poată fi folosiţi pe altceva, ci din banii respectivi să se poate construi alte locuinţe. Dar, important este să construim locuinţe cum vrem noi, şi nu cum vor cei de la ANL, pentru că noi, de exemplu, nu am mai dori să construim blocuri, am dori să construim case în Sfântu Gheorghe”, a declarat Antal Arpad.

Primarul a opinat, totodată, că legea este „deficitară”, deoarece preţul de vânzare al unui apartament ANL din Bucureşti este identic cu al unui apartament ANL construit în mediul rural.

„Nu prea se cumpără aceste apartamente ANL, pentru că şi aici legea este deficitară, în sensul în care preţul de vânzare nu este preţul de piaţă, ci este preţul la care s-a construit, ceea ce duce în situaţia în care în Bucureşti un apartament să coste la fel cât într-o comună unde sunt blocuri ANL. Iar, evident, în Bucureşti, primăriile nu au interesul să vândă blocurile, acolo s-ar cumpăra, dar în alte locuri nu ai cum să vinzi pentru că nu se cumpără”, a mai spus acesta.

Primarul Antal Arpad a ridicat această problemă şi în 2013, când vorbea despre un „fond special pentru construirea de locuinţe”, care ar fi urmat să fie alimentat din vânzarea locuinţelor aflate în proprietatea oraşului şi din banii obţinuţi de la chiriaşii blocurilor ANL.

Intenţia autorităţilor locale era ca din aceşti bani să construiască, anual, cel puţin cinci case.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.