SOCIAL 12 iulie 2018

Amenzi de până la 2.500 de lei pentru animalele „uitate” pe domeniul public

de Covasna Media | 762 vizualizări

Dezbaterea publică a proiectului de hotărâre va avea loc în data de 12 iulie

Primăria Sfântu Gheorghe intenționează să introducă, printr-un proiect de hotărâre, noi sancțiuni pentru circulaţia şi/sau păşunatul animalelor prinse nesupravegheate pe teritoriul administrativ al municipiului Sfântu Gheorghe.

Proiectului de hotărâre prevede sancționarea cu amenzi contravenționale cuprinse între 50 și 2.500 lei pentru circulaţia şi/sau păşunatul animalelor nesupravegheate.

„Se discută de foarte mulți ani despre acest lucru, nu se reușește stăpânirea acestui fenomen, proprietarii nu fac niciun efort astfel încât caii să nu intre pe spațiul public. Dacă mărim amenzile, s-ar putea ca proprietarilor să le fie frică”, a declarat pentru Observatorul de Covasna, viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe Tóth-Birtan Csaba.

2.500 de lei amendă pentru proprietarii de cabaline și bovine prinse nesupravegheate pe teritoriul municipiului

În privința câinilor, valoarea amenzii va fi de 50 lei/cap animal, pentru ovine amenda va fi de 150 lei/cap animal, iar pentru pentru porcine, 1.000 lei/cap animal. Cele mai mari amenzi vor fi pentru cabaline și bovine prinse nesupravegheate, respectiv 2.500 lei/cap animal.

Potrivit proiectului de hotărâre, constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancțiunilor contravenţionale se va face de către primar, de persoanele împuternicite prin dispoziție de primar, precum şi de poliţiştii din cadrul Poliţiei Locale a municipiului Sfântu Gheorghe.

12 iulie, dezbatere publică la Primăria Sfântu Gheorghe

Dezbaterea publică a proiectului de hotărâre se va desfășura în data de 12 iulie, de la ora 15:00, în sala de şedinţe a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe.

„Cetăţenii, asociaţiile legal constituite sau grupurile interesate de prevederile proiectului de hotărâre sus-menţionat sunt invitați să participe la dezbaterea publică.

Persoanele care au iniţiat propuneri scrise în termenul prevăzut vor avea dreptul să-şi susţină punctele de vedere în cadrul dezbaterii publice. Vor fi alocate câte 10 minute fiecărui vorbitor pentru a-și prezenta esenţialul recomandărilor şi propunerilor. Participanţii la dezbatere care se vor înscrie la cuvânt îşi vor susţine punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi”, arată anunțul privind dezbaterea publică.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat la http://www.sfantugheorgheinfo.ro/index.php?page=115&pid=4277.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.