SOCIAL 24 aprilie 2018

Acum și locuitorii au șansa de a-și înfrumuseța mediul înconjurător

de Covasna Media | 916 vizualizări

Asociațiile de locatari mai au o săptămână să-și depună cererile pentru solicitarea materialelor pentru înfrumusețarea zonelor verzi aferente blocurilor de locuit.

Este necesară doar o cerere scrisă de mână ca locuitorii să primească iarbă verde, puieți, arbuști și diferite specii de flori în jurul blocurilor de locuit. Pe lângă acestea se pot solicita și gărduleț de protecție și bănci pentru odihnă.

Dacă asociațiile de locatari împreună cu locuitorii au reușit să stabilească ce doresc, listele pot fi predate la Compartimentul de Relații cu Publicul, Informații și Registratură din cadrul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe până la data de 30 aprilie.

Participarea în program se mai recomandă și din perspectiva faptului că acest tip de finanțare este posibilă odată pe an, deoarece înfrumusețarea zonelor verzi începe primăvara, și astfel, asociațiile de locatari primesc anual o șansă unică de a contribui la înfrumusețarea zonelor rezidențiale și la îmbunătățirea imaginii orașului.

Conform celor de mai sus, asociațiile de proprietari trebuie să plătească 131,5 lei pentru o bancă, 2 lei pentru un puiet de pom ornamental, 1,2 lei pentru arbuști. Metrul gardului viu costă 6 lei, diferitele specii de flori costă 0,4 lei pe fir, iar metrul linear al gărdulețului de protecție costă 5,43 lei. Totodată un kilogram de semințe de gazon poate fi solicitat la 3,2 lei, iar un metru cub de pământ fertil pentru zone verzi, la 12 lei.

Asociațiile pot solicita materiale în valoare maximă de 1.500 lei pe scară, dar se pot solicita și liste cu valori mai mici, din suma cărora asociațiile de locatari vor trebui să achite doar 20%.

Puteți citi mai multe despre detaliile programului și lista materialelor care pot fi solicitate aici: Hotărârea nr. 40/2012.

Biroul de presă al Primăriei

Foto: Vargyasi Levente

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.