SOCIAL 28 septembrie 2017

Activități preventive pentru „Școală în siguranță”

de Covasna Media | 767 vizualizări

Menținerea climatului de siguranță în școli și educarea elevilor în sensul adoptării unui comportament preventiv în orice situație reprezintă preocupări permanente pentru polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna.

Astfel, miercuri, 26 septembrie 2017, au fost desfășurate activități preventive în unități de învățământ din Sfântu Gheorghe și Întorsura Buzăului.

La Sfântu Gheorghe, preșcolari de la o grădiniță și elevi de la școală generală au participat la discuții interactive pe teme privind educația rutieră – reguli de circulație pentru pietoni, fiind prezentate și aspecte legate de consecinţele faptelor comise cu violenţă și răspunderea penală a minorilor.

La Întorsura Buzăului polițiștii au desfășurat activități preventive similare, la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”. Cu această ocazie au fost discutate aspecte privind măsurile de protecție a propriei persoane în diverse situații. Totodată, au fost distribuite și materiale cu recomandări pentru prevenirea furturilor din locuințe.

Activitățile preventive vor continua și în perioada următoare și, pe această cale, polițiștii le reamintesc celor mici câteva reguli de conduită care îi pot feri de implicarea în situații neplăcute:

Atunci când vă jucați cu alți copii, evitați să îi împingeți sau să îi loviți, chiar și din greșeală. Dacă asistați la o ceartă sau la o altercație între colegi, alertați profesorii sau personalul de pază. Adoptați un comportament civilizat în orice situație, nu vă lăsați influențați de cei din jur și evitați să fiți agresivi în comportament sau în limbaj.

Atunci când vă deplasați la/de la școală, traversați strada numai prin locurile permise, marcate și semnalizate corespunzător, numai la culoarea verde a semaforului, după ce v-ați asigurat temeinic și nu traversați în fugă.

Utilizați cu atenție internetul! Nu oferiți persoanelor cunoscute online informații despre voi sau familia voastră (nume, adresă, școala la care învățați, programul zilnic, fotografii ș.a.). Întrerupeți imediat comunicarea cu persoanele care vă fac să vă simțiți inconfortabil și anunțați un adult sau poliția dacă sunteți hărțuiți sau amenințați în mediul online.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.