SOCIAL 2 decembrie 2010

A murit Fondatorul Spitalului de Cardiologie din Covasna

de Covasna Media | 737 vizualizări
Dr. Benedek Geza avea 94 de ani şi era originar din Băţanii Mari Originar din Băţanii Mari, Benedek Geza este cel care a fondat în anul 1960 primul spital cu specializare cardiologică din ţară, astfel începând să se dezvolte modelul de tratament Covasna. Benedek Geza a condus spitalul din staţiunea covasna mai bine de 25 de ani, fiind medicul cardiolog principal din unitatea sanitară.

Dr. Benedek Geza avea 94 de ani şi era originar din Băţanii Mari

Originar din Băţanii Mari, Benedek Geza este cel care a fondat în anul 1960 primul spital cu specializare cardiologică din ţară, astfel începând să se dezvolte modelul de tratament Covasna. Benedek Geza a condus spitalul din staţiunea covasna mai bine de 25 de ani, fiind medicul cardiolog principal din unitatea sanitară. În decursul timpului spitalul a suferit mai multe schimbări la nivelul numelui, astfel că în luna octombrie a anului acesta, prin Ordin de Ministru, spitalul a primit numele fondatorului

său - Dr. Benedek Geza, care sa stins din viaţă la sfârşitul săptămânii trecute, la 94 de ani.

Chiar dacă Benedek era unul dintre cei mai cunoscuţi medici din România pentru tratamentele cardiologic, familia acestuia nu a dorit o înmormântare cu o prezenţă nu meroasă, ceremonia desfăşurându-se într-un cerc restrâns de aproximativ 150 de oameni prezenţi.

Locul de odihnă al acestuia nu este oraşul unde şi-a desfăşurat activitatea medicală ci satul natal, din dorința proprie de a fi înmormântat alături de strămoşii săi.

Din 1960, de când a fondat Spitalul de Cardiologie, singurul din ţară, prin staţiunea Covasna au trecut şi s-au tratat peste 700.000 de oameni cu diverse probleme cardio-vasculare. Benedek Geza a lăsat în urma sa o moştenire valoroasă românilor, începând dezvoltarea modelului de tratament Covasna - unic în lume și adoptat în mai multe colţuri ale continentului şi care este în continuă dezvoltare. Anual, peste 15.000 de bolnavi găsesc la Spitalul de Cardiologie Dr. Benedek Geza tratament şi îngrijire medicală de specialitate.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ion, 3 decembrie 2010
Dumnezeu sa te aiba in paza.multumim ca ai fost langa noi.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.