SOCIAL 28 august 2023

A început votul public pentru Com'ON Sepsi

de Covasna Media | 688 vizualizări

La ediția din acest an a Com'ON Sepsi, locuitorii din Sfântu Gheorghe pot vota pentru  47 inițiative ale 32 echipe care vor fi implementate în perioada de toamnă. Ideile înscrise pot fi votate pe site-ul programului până la 12 septembrie, iar cele 25 de inițiative cu cele mai multe voturi vor fi susținute pentru a fi implementate în perioada 13 septembrie - 10 decembrie.

În timpul procesului de înscriere, echipele de tineri au înregistrat 47 inițiative, care s-au trecut de evaluarea tehnică, în timpul căreia organizatorii evenimentului au verificat dacă inițiativele au îndeplinit criteriile stabilite în regulament. 

Gama de inițiative prezentate în acest an a fost din nou foarte colorată: evenimente sportive, programe culturale, ateliere de meșteșuguri, conferințe educative și informative și multe altele. Comparativ cu anul trecut, anul acesta s-au înregistrat mai multe propuneri pentru evenimente sportive și stiluri de viață sănătoasă. S-a pus un accent mai mare pe tema relației dintre generațiile mai în vârstă și cele mai tineri, precum și pe tema îngrijirii persoanelor în vârstă. Au fost propuse mai multe programe profesionale și activități educative, dar numărul programelor pentru copii a scăzut.

În următoarea etapă, cea a votului public, cetățenii din Sfântu Gheorghe vor decide care dintre aceste inițiative vor fi susținute și implementate, respectând principiul bugetului participativ.

„De fapt, îmi place întregul principiu al bugetului participativ, deoarece ideea că Sfântu Gheorghe ar putea avea o micro-societate în care unele dintre dezvoltări sunt decise de oameni, iar acest proces nu are loc în birouri închise, îmi este foarte apropiată.” – Tímea Veres Nagy, facilitator Com’ON

Cine poate vota?

Orice persoană care este din, locuiește, studiază sau lucrează în Sfântu Gheorghe, are peste 14 ani la data votului și are un cont de Facebook activ. O persoană poate să voteze un număr maxim de 10 inițiative. O inițiativă nu poate primi mai mult de un vot din partea unei persoane. Un vot deja exprimat nu mai poate fi retras. 

Cum se poate vota? 

Votul poate fi exprimat pe pagina web comonsepsi.ro (accesează secțiunea VOTEZ INIȚIATIVELE) intrând pe descrierea detaliată a unei inițiative și apăsând butonul VOTEZ. Pentru ca votul să poată fi exprimat, persoana în cauză trebuie să fie autentificat pe site cu numele, numărul de telefon și codul de verificare primit în SMS. În primele trei zile de votare, sistemulä este încă în testare, așa că, dacă apar probleme, organizatorii așteaptă sesizări de erori printr-un mesaj pe paginile de Facebook sau Instagram ale Com'ON Sepsi, sau prin e-mail la info@comonsepsi.ro.

Premierea

Câștigătorii vor fi desemnați în urma votului public și se vor acorda cel puțin 25 premii în 3 categorii: minim 19 de premii în competiția generală, și maxim 3 premii pentru categoria specială de vârstă 14-17 ani, iar în acest an nu au propus nicio inițiativă în categoria tinerilor cu oportunități reduse. Inițiativele premiate vor primi un sprijin financiar de până la 3.000 de lei și vor fi implementate în perioada 13 septembrie - 10 decembrie.

Cea de-a cincea ediție a programului de participare a tinerilor este organizat de către Asociația Culturală și de Tineret Prospero în parteneriat cu Grupul Pont și Municipiul Sfântu Gheorghe, cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe și BCR (Banca Comercială Română).

Sursa: Comunicat de presă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Recital de absolvență (CP)

Acum 23 ore, 20 minute

Anunț public

Acum 23 ore, 25 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.