SOCIAL 3 octombrie 2013

9 remedii medicale rapide şi neobişnuite

de Covasna Media | 708 vizualizări

Sfaturi neobişnuite cu efecte garantate pentru sănătatea noastră, aşa cum şi noi le-am primit ca recomandare.

1. Scăpaţi de durerea de dinţi fără să deschideţi gura!

Frecaţi o bucăţică de gheaţă pe zona dintre degetul mare şi arătător. Terminaţiile nervoase care se afla în zona în formă de „V” a mâinii stimulează o regiune din creier care blochează recepţionarea semnalelor de durere provenite de la faţă şi de la mâini. Un studiu canadian arată că puteţi încerca această metodă şi fără gheaţă, însă ar avea o eficienţă cu 50% mai scăzută. Reţineţi, însă: această metodă e temporară şi nu înseamnă că nu mai trebuie să mergeţi la dentist!

2. Dacă vă râcâie pe gât, scărpinaţi-vă în ureche!

Cum nu puteţi să vă scărpinaţi direct în gât, încercaţi să rezolvaţi problema altfel – prin ureche. Medicii ORL-işti explică: atunci când sunt stimulaţi nervii care se afla în ureche, se creează un act reflex în gât, care provoacă un spasm al muşchiului. Acest spasm face că gâdilătura să dispară.

3. S-a descoperit un leac contra fricii de injecţii

Cercetătorii germani au des­coperit că dacă tuşiţi în timpul unei injecţii nu va mai doare atât de tare înţepătura. De ce? Pentru că acest truc produce o creştere bruscă şi temporară a tensiunii în piept şi în canalul spinal, inhibând structurile care conduc durerea la măduva spinării.

4. Cum să stingeţi arsurile la stomac

Dormiţi pe partea stângă, vă sfătuiesc medicii gastroenterologi. Explicaţia este simplă: când dormiţi pe dreapta, stomacul se afla mai sus decât esofagul, permiţând mâncării şi acidului să alunece spre gât. Când staţi întinşi pe stânga, stomacul este mai jos decât esofagul şi gravitaţia lucrează în favoarea dumneavoastră.

5. Cum să opriţi sângerările nazale

Când eram mici şi ne curgea sânge din nas, eram puşi să ne ţinem cu două degete de nas şi să ne întindem pe spate până se oprea sângerarea. Cum altfel se mai poate rezolva această problemă fără să atrageţi privirile indiscrete? Puneţi o bucăţică de bumbac pe gingia de sus, sub mijlocul buzei, şi apăsaţi cu putere pe bucata de material.

„Sângele provine în special din partea anterioară a septului. Apăsând aici, veţi opri sângera­rea”, spun medicii.

6. Cum să ţineţi inima în frâu

Nu o lăsaţi să o ia la galop! Dacă simţiţi că aveţi palpitaţii şi nu vă ştiţi suferind de inimă, puteţi încerca să apăsaţi uşor carotida imediat sub mandibulă. Veţi stimula nervul vag şi puteţi scădea frecvenţa bătăilor.

7. Preveniţi miopia!

Miopia are rareori o cauză genetică, susţin oftalmologii. De obicei, poate avea drept cauză prea mult timp petrecut în faţa computerului. Aşadar, ca să nu aveţi probleme, ar fi bine ca de câteva ori pe zi să închideţi ochii, încordaţi muşchii, inspiraţi adânc şi, după câteva secunde, expiraţi şi destindeţi-vă. Întinzându-vă şi relaxându-vă bicepşii şi fesierii, puteţi păcăli muşchii involuntari, precum cei ai ochilor, să se relaxeze.

8. Învăţaţi să vă folosiţi urechile!

Dacă staţi de vorbă cu cineva la o petrecere, unde este foarte mult zgomot, este bine să-l ascultaţi cu urechea dreaptă. De ce nu cu stânga? Cercetătorii americani sunt de părere că dreapta vă ajută să descifraţi mai rapid un discurs. Dacă veţi încerca să vă daţi seama ce melodie se aude într-o cameră îndepărtată, folosiţi-o pe stânga. Este mai bună când vine vorba să capteze tonurile muzicale.

9. Cum să nu obosiţi repede când alergaţi

Dacă sunteţi asemenea majorităţii oamenilor, când alergaţi, obişnuiţi să expiraţi atunci când puneţi în pământ piciorul drept. În felul acesta nu faceţi decât să exercitaţi presiune asupra ficatu­lui (care se află în partea dreaptă) şi care apoi începe să vă înţepe. Cum să scăpaţi de această neplăcută senzaţie? Simplu. Expiraţi atunci când puneţi în pământ piciorul stâng.

(sfatulparintilor.ro)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Anunţ public

Acum 19 ore, 25 minute

Anunţ public

Acum 19 ore, 26 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.