SOCIAL 24 aprilie 2013

4 lucruri pe care trebuie să le faci când NU ai un job

de Covasna Media | 683 vizualizări

Când ai un job full-time, nu îţi rămâne mult timp pentru alte lucruri în afara serviciului. În perioada în care eşti nevoit să stai pe margine şi aştepţi să ţi se facă o propunere concretă de angajare, poţi să fructifici timpul liber şi să faci o serie de lucruri care îţi vor propulsa cariera pe termen lung.

"Căutarea unui loc de muncă nu trebuie să îţi ocupe toată ziua. Nu te vei angaja mai uşor dacă stai concentrat non-stop (24/7) pe acest subiect", spun consultanţii HR. Este suficient să tratezi căutarea unei slujbe ca pe un job part-time, potrivit AOL Jobs, iar în restul timpului te poţi ocupa de lucruri la fel de importante:

1. Lărgeşte-ţi cât mai mult reţeaua de contacte şi relaţii. În epoca reţelelor sociale, este relativ uşor să comunici cu oricine vrei. În plus, acum ai timp să formulezi mesaje inteligente şi să răsunzi pe îndelete. Este important, de asemenea, să participi la conferinţe şi evenimente legate de domeniul tău profesional sau de domenii conexe, aici vei întâni oameni care te pot ajuta în carieră acum sau mai târziu.

2. Analizează idei de afaceri sau proiecte de tip freelancing. Este momentul să te gândeşti dacă nu te poţi pune mai bine în valoare ca angajat în propriu tău business. Desigur, asta presupune anumite riscuri şi trebuie să găseşti surse de finanţare, dar beneficiile vor fi incomparabile mai târziu. Vei privi înapoi la perioada de şomaj ca la cea mai inspirată perioadă din viaţa ta.

3. Dezvoltă-ţi punctele forte. Poate că nu ai avut niciodată timp până acum să îţi pui întrebările esenţiale: Ce vreau să fac în viaţă? Ce îmi face cu adevărat plăcere să fac? Care sunt punctele mele forte? De ce am nevoie ca să depăşesc orice obstacol? Nu este niciodată prea târziu să îţi cauţi vocaţia. Ai nevoie doar de curaj şi de dorinţa de a învăţa cât mai mult şi mai intens. Este momentul ideal ca să recuperezi toate restanţele şi să acoperi găurile din pregătirea ta.

4. Rămâi pozitiv în gândire. Toate sugestiile de mai sus nu au valoare dacă te laşi pradă deprimării. Capacitatea de efort şi voinţa de a reuşi depind foarte mult de starea ta mentală. Dacă te montezi într-o manieră pozitivă chiar şi în perioadele grele, gândindu-te că lucrurile se vor aranja în cele din urmă, vei putea privi perioada de şomaj ca pe o trambulină nesperată în cariera ta.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.