SOCIAL 10 septembrie 2013

10 septembrie - Ziua mondială a prevenirii suicidului

de Agerpres | 815 vizualizări

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) marchează la 10 septembrie Ziua mondială a prevenirii suicidului. Conform statisticilor organizaţiei, aproape 3.000 de oameni se sinucid în fiecare zi. În timp ce o persoană se sinucide, alte 20 încearcă.

Rata sinuciderilor a crescut în ultimii 50 de ani cu 60%, în majoritatea ţărilor, astfel încât suicidul a devenit o problemă de sănătate publică.

Asociaţia Internaţională pentru Prevenirea Suicidului, OMS şi alţi parteneri susţin financiar acţiuni pentru prevenţia comportamentului suicidar, furnizarea de tratamente adecvate şi monitorizarea persoanelor care au încercat să se sinucidă.

Instituţiile specializate susţin că factorii de decizie trebuie să asigure formarea de persoane specializate în domeniu şi strategii naţionale de prevenire.

Medicii consideră că familia are un rol important în prevenirea unui act sinucigaş dacă va şti să recunoască primele semne, indiferenţa familiei izolându-i pe subiecţii fragili, care nu au curajul să ceară ajutor în exterior. Implicarea în activităţi socio-relaţionale reduce posibilitatea unei sinucideri iar sportul este una dintre soluţii.

La nivel global, se urmăreşte conştientizarea faptului că actul de sinucidere este una dintre cauzele majore de deces prematur şi face mai multe victime decât un război sau calamităţile naturale.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că în fiecare an în lume se sinucid un milion de oameni. În 2020 este posibil ca numărul sinucigaşilor să crească la un milion şi jumătate.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.