POLITICA 18 decembrie 2009

UDMR vrea să scape ţara de criză

de Covasna Media | 350 vizualizări

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, consideră că un guvern PD-L este cea mai bună variantă pentru Ardeal şi spune că Uniunea, în actuala conjunctură politică, va avea pretenţia la câteva ministere dintre care este de aşteptat să primească măcar unul dintre cel al Dezvoltării Regio­nale sau al Mediului.

Antal Arpad a declarat ieri că UDMR intră la guvernare alături de PD-L, considerând că va putea contribui la elaborarea unui pro­gram anticriză al României şi a arătat, totodată, că acest lucru nu schimbă con­vingerea Uniunii din urmă că două luni, când a contribuit la demiterea Guvernului Boc.

„Motivele pentru care UDMR a semnat acea moţiune de cenzură nu se schimbă nici dacă le analizăm acum, după alegeri. Practic, UDMR a avut două probleme cu acel guvern - prima că a încercat să conducă România prin ordonanţe de urgenţă, evitând confrun­tările din Parlament şi a doua că nu a avut un proiect pentru scoaterea României din această criză economică”, a declarat Antal Arpad, adăugând că UDMR nu a intrat la guvernare în urmă cu două luni ca urmare a faptului că respectivul guvern s-ar fi format exact înaintea alegerilor prezidenţiale.

În ceea ce priveşte desemnarea lui Emil Boc în funcţia de prim-ministru, Antal Arpad a arătat că s-a aşteptat la această nomi­nalizare din partea lui Traian Băsescu.

„Traian Băsescu a fost reales cu voturile ardelenilor, iar Emil Boc este, dacă vreţi, liderul ardelean al PD-L, a fost primar al Clujului, deci eu cred că nici nu putea exista în acest moment, pentru Traian Băsescu, altă soluţie decât Emil Boc”, a explicat liderul UDMR Sfântu Gheorghe.

UDMR vrea Dezvoltarea Regională şi/sau Mediul

Referindu-se la prezenţa UDMR în Guvern, Antal Arpad a arătat că Uniunea speră la un post de vicepremier, trei minis­tere, secretari de stat în celelalte ministere şi o reprezentare mai bună la nivelul servi­ciilor deconcentrate.

„Din punctul de vedere al autorităţilor locale, sunt două ministere din care unul ar trebui - sau sperăm noi că va reveni UDMR. Mă gândesc la Dezvoltare Regională şi la Ministerul Mediului - sunt foarte importante din punctul de vedere al autorităţilor locale, din punctul de vedere al comunităţilor însă, mai sunt şi alte ministere care sunt impor­tante… vom vedea ce ni se va oferi”, a mai spus Antal Arpad, subliniind că, dincolo de existenţa unui apropiat în ministere, este nevoie şi de implicarea locală în proiecte.

Monica Rizea

Teme articol: UDMR PD-L Antal Arpad ministere
Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.