POLITICA 7 februarie 2013

UDMR va furniza informații Statelor Unite

de Covasna Media | 456 vizualizări

A fost deschis un birou pentru monitorizarea și apărarea drepturilor minorității maghiare.

La începutul săptămânii, președintele UDMR Kelemen Hunor a vorbit despre deschiderea unui birou prin care Uniunea dorește să monitorizeze și să apere drepturile maghiarilor. Un astfel de birou a fost deschis și la UDMR Covasna, unde vor fi primiți toți cetățenii care sesizează că li s-au încălcat drepturile de a se exprima în limba maternă.

„Rugăm cetățenii care sunt refuzați în a se comunica cu ei în limba maternă sau au parte de orice abuz de acest fel, să se prezinte la acest birou. Vrem să întocmim rapoarte anuale, pe care apoi să le prezentăm organelor competente din țară și din Europa. Se știe că SUA întocmește anual un raport cu privire la drepturile omului, noi vrem să ajutăm acest report cu datele de la noi, așadar vom trimite rapoartele noastre și în SUA” – a declarat președintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Acesta a mai precizat că și autoritățile locale au partea lor de vină pentru că timp de 10 ani nu au tras niciun semnal de alarmă și a spus că se va asigura că în decurs de 3 luni bilingvismul va fi folosit în toate aspectele administrației publice locale pe care o conduce.

Președintele UDMR Sfântu Gheorghe a declarat că biroul, care funcționează la sediul UDMR din municipiu, are deocamdată un angajat și un colaborator, dar se gândesc să extindă personalul astfel încât persoanele interesate să primească și consiliere juridică în anumite probleme.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.