POLITICA 13 ianuarie 2010

UDMR Covasna vrea posturi în funcţie de proporţionalitatea etnică

de Covasna Media | 385 vizualizări

Preşedintele UDMR Covasna, Tamás Sándor, susţine că negocierile cu PD-L Covasna privind conducerea deconcentratelor din judeţ au loc săptămâna aceasta, ţinta Uniunii fiind de a se apropia cât mai mult de procentul etnic al judeţului, respectiv 75%, sau dacă nu să se compenseze cu posturi în alte judeţe.

Tamás Sándor a declarat că fiecare judeţ trebuie să finalizeze negocierile într-o săptămână, iar pe termen lung dorinţa UDMR este să se respecte proporţionalitatea etnică. Pe termen scurt însă, vor să obţină mai mult decât au acum.

„Suntem dispuşi să lăsăm din 75%, dar cu garanţia că în alte judeţe unde proporţia maghiarilor este mai mică, şi ei să primească mai mult, de pildă la Braşov unde sunt 8% maghiari“, a spus Tamás Sándor.

Reprezentantul PD-L, Vasile Blaga, a afirmat însă într-un cotidian central că în Harghita şi Covasna proporţia va fi 50%-50%, iar la Mureş probabil 40%-60%. După alegerile parlamentare din 2008, PD-L şi PSD, formaţiuni aflate atunci la guvernare, au împărţit „frăţeşte“ posturile din deconcentrate la nivelul judeţului Covasna, în baza unui protocol de colaborare. Primul şef schimbat acum de UDMR în Covasna a fost prefectul judeţului, Codrin Munteanu, care a fost înlocuit cu subprefectul György Ervin.

Ana Sidon

Teme articol: UDMR PD-L György Ervin
Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.