POLITICA 11 noiembrie 2012

UDMR, acuzată că a furat startul campaniei prin mitingul de joi

de Covasna Media | 686 vizualizări

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, taxează aspru mitingul de joi după-amiază organizat de către UDMR în fața Prefecturii Covasna, considerând că Uniunea a furat startul campaniei electorale prin organizarea acestuia.

Horia Grama a declarat că mitingul de vineri, unde au fost fluturate zeci de steaguri secuiești, a fost „o mișcare exagerată” provocată de UDMR în scop pur electoral.

„Întregul miting a fost o chestiune de lansare a candidaților UDMR, lansare care astfel a avut loc cu o zi înainte de începerea campaniei electorale. UDMR a speculat o serie de chestiuni în legătura cu actele Prefectului, a denaturat acțiunile acestuia, a învrăjbit lumea și a creat tensiuni, exacerbând subiectul care e de competența instanțelor și a nimănui altcuiva. Consider că întreaga acțiune a fost provocatoare și UDMR s-a folosit de ultimele declarații și acte ale prefectului Codrin Munteanu în mod oportunist, dar nu cred că e foarte inspirat să instigi atâta lume contra prefectului”, a declarat Horia Grama.

În legătură cu motivele pe care UDMR le-ar fi putut avea pentru a fura startul campaniei, deputatul PSD este de părere că motivul principal pe care l-au avut cei din Uniune pentru a face așa ceva este faptul că au un competitor clar în partidul lui Tökés László.

„Bineînțeles că celor de la UDMR le-ar fi fost mai bine singuri, le-ar fi fost mai ușor să fie singura opțiune pentru electoratul maghiar, dar se pare că nu va fi așa; acum, nu știu în ce măsură de serios este acest competitor pentru UDMR, asta vom vedea în rezultatul alegerilor din decembrie”, a mai spus Horia Grama.

Spațiul din fața Prefecturii Covasna s-a umplut joi după-amiază de oameni fluturând steaguri secuiești, acțiunea având loc în organizarea UDMR Covasna. Reprezentanții Uniunii au declarat că mitingul a venit în replică la acțiunile din ultima vreme ale prefectului Codrin Munteanu, liderii maghiari fiind de părere că acesta „jignește constant comunitatea maghiară”. La miting s-au cântat imnul secuiesc și imnul Ungariei, s-au scandat mesaje legate de autonomie și s-au cerut scuze publice din partea prefectului Munteanu, precum și demiterea acestuia de către Guvern.

În vreme ce liderii UDMR Covasna au susținut că la miting au participat aproximativ 4000 de persoane, Prefectura Covasna susține că, potrivit forțelor de ordine, la manifestare au luat parte în jur de 800 de persoane.

(monicavajna.wordpress.com)

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.