POLITICA 5 martie 2009

UDMR „calcă” pe urmele lui Băsescu

de Covasna Media | 968 vizualizări
Grupurile parlamentare ale UDMR s-au reunit, ieri, la Centrul de Studii Europene de la Arcuş pentru a lua pulsul judeţului.

La întâlnirea condusă de preşedintele UDMR, Markó Béla, au participat 13 deputaţi şi 7 senatori, adunaţi că să discute despre problemele comunităţii maghiare din judeţ. Markó Béla a declarat după această întâlnire, la care au participat şi câţiva dintre şefii instituţiilor deconcentrate din judeţ, că reuniunea a fost convocată pentru ca toţi parlamentarii UDMR să se familiarizeze cu problematica specifică zonei. Astfel, potrivit lui Markó Béla, este normal

Grupurile parlamentare ale UDMR s-au reunit, ieri, la Centrul de Studii Europene de la Arcuş pentru a lua pulsul judeţului.

La întâlnirea condusă de preşedintele UDMR, Markó Béla, au participat 13 deputaţi şi 7 senatori, adunaţi că să discute despre problemele comunităţii maghiare din judeţ. Markó Béla a declarat după această întâlnire, la care au participat şi câţiva dintre şefii instituţiilor deconcentrate din judeţ, că reuniunea a fost convocată pentru ca toţi parlamentarii UDMR să se familiarizeze cu problematica specifică zonei. Astfel, potrivit lui Markó Béla, este normal ca un deputat de Bihor, de exemplu, să cunoască problemele din Covasna sau Harghita, după cum, la fel de normal este ca deputaţii din Covasna sau Harghita să cunoască problemele din Bihor ori alte judeţe. Liderul UDMR a recunoscut că recent judeţele Covasna şi Harghita au intrat în atenţia opiniei publice, atât prin vizitele preşedintelui Traian Băsescu, cât şi a celor şase miniştri ai Guvernului Boc, trimişi de şeful statului în zonă pentru a discuta şi susţine proiectele autorităţilor locale. „Avem o dispută cu politicienii români legată de anumite deziderate, dar în acelaşi timp putem colabora în ceea ce priveşte intenţiile de dezvoltare a Ţinutului Secuiesc, şi dacă aceste intenţii sunt sincere, atunci noi suntem parteneri“ a declarat Markó Béla. Acesta a adăugat că UDMR susţine o descentralizare puternică în toată ţara şi „în mod special aici, în Ţinutul Secuiesc, unde în pofida faptului că anii precedenţi UDMR a făcut foarte multe, este în continuare o rămânere în urmă”.

Parteneriat cu şeful statului

Markó Béla a afirmat, după întâlnirea de la Arcuş, că între şeful statului şi UDMR există un parteneriat în privinţa proiectelor de dezvoltare a infrastructurii din judeţele Covasna şi Harghita. Preşedintele UDMR a declarat că, împreună cu preşedintele executiv al Uniunii, Kelemen Hunor, şi cu liderul grupului parlamentar din Camera Deputaţilor, Marton Arpad, au fost la Cotroceni unde „am clarificat că nu este (Traian Băsescu n.r.) în competiţie cu UDMR, ci în parteneriat cu UDMR şi că şi domnia sa concepe impunerea, în continuare, a unor proiecte de dezvolatare a infra structurii în cele două judeţe”. Markó Béla a completat că UDMR va încerca să aibă un parteneriat în acest sens nu numai cu şeful statului, ci şi cu guvernul şi cu miniştrii. „Nici nu se poate altfel fiincă, vrem nu vrem, indiferent dacă UDMR este la guvernare sau în opoziţie, în aceste judeţe noi suntem la guvernare, noi conducem administraţiile publice locale” a explicat liderul UDMR.

Adrian Moise

Teme articol: UDMR Markó Béla
Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.