POLITICA 23 septembrie 2012

Tinerii liberali la Şcoala de Vară de la Bruxelles

de Covasna Media | 341 vizualizări

În perioada 19-21 septembrie, TNL a organizat la Bruxelles Școala de Vară, cu tema: „Comunicarea între instituţiile europene și cele naționale”. Delegația organizației TNL Covasna a fost compusă din Emil Pantelimon (președinte) și Corina Bote (membru în BPN).

Acțiunile din cadrul evenimentului au fost deschise de întâlnirea cu Sir Graham Watson, Președintele Grupului Parlamentar ELDR (ALDE), care a primit de la Emil Pantelimon, consilier personal al Ministrului Culturii, un pachet simbolic de materiale promotoare ale culturii românești. Programul a mai inclus întâlniri cu înalți oficiali ai ELDR – Jacob Rasmussen, Secretar General, și Philipp Hansen, Sef Departament Politici, cu reprezentanți ai organizației tinerilor liberali europeni, LYMEC – Slaven Klobucar, Secretar General, și Igor Caldeira, membru în biroul de conducere și cu președintele organizației internaționale a tinerilor liberali ILFRY – Thoman Leys. De asemenea, tinerii liberali au dezbătut, alături de parlamentari europeni din Germania, Grecia sau Olanda, despre situația economică în care se află Uniunea și despre programele de redresare instituțională pe care liberalii le propun. La sediul Comitetului Regiunilor, participanții la Școala de Vară au avut parte de un training de comunicare politică susținut de Cristian Pârvulescu, președintele Pro Democrația.

Joi, în ziua întrevederilor de la Comisia Europeană, liberalii au făcut și un gest politic față de Vicepreședintele Comisiei Europene, doamna Viviane Reding. Aceștia, în frunte cu Florin Alexe, președintele TNL, i-au dăruit înaltului comisar o statuetă care o reprezenta pe Zeița Dreptății. Acest gest a vrut să-i atragă atenția doamnei Viviane Reding referitor la imparțialitatea cu care a tratat problemele politice din România, la nivelul comunicării internaționale.

„Am avut o serie de întrevederi extrem de fructuoase cu reprezentanți ai liberalismului contemporan european. Vă spun că mă simt câștigat în urma acestei experiențe, în care am putut să ne reprezentăm țara și chiar să o promovăm din punct de vedere cultural, la un așa nivel. Faptul că lideri ai partidelor liberale din Olanda și Germania, sau chiar lideri ai grupului parlamentar european, au luat contact cu aceste informații, au comunicat pe această temă cu noi, factori implicați direct, cred că este un câștig pentru imaginea acestei țări și pentru schimbarea percepției false pe care o au cei de la Bruxelles sau Strasbourg despre România”, a declarat Emil Pantelimon, președinte TNL Covasna.

Biroul de presă al PNL Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.