POLITICA 16 noiembrie 2018

Tamas Sandor (UDMR): Ultima sută de ani nu a adus libertate deplină nici pentru români şi nici pentru maghiari

de Agerpres | 908 vizualizări

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, consideră că cei o sută de ani care au trecut de la Marea Unire din 1918 nu au adus prosperitatea dorită şi nici „libertate deplină” locuitorilor acestei ţări şi crede că vina aparţine în mare parte politicienilor de la Bucureşti, care au „eşuat succesiv”.

„Secolul lăsat în urmă ne-a dat dovadă că, deşi promisiunile formulate acum 100 de ani la Alba Iulia au dat speranţă atunci şi pot fi interpretate în multe feluri, nici pentru români şi nici pentru unguri ultima sută de ani nu a adus o libertatea deplină şi o prosperitate pe care cred că şi oamenii de atunci şi noi, cei de acum, le-au dorit şi le dorim. Eu cred că România de azi are probleme nu din vina cetăţenilor români, indiferent de naţionalitate, ci pentru că politicienii de vârf din Bucureşti au eşuat, greşind succesiv şi la ordinea zilei, mai ales în ultima perioadă. (...) Eu cred că această ţară ar avea nevoie de lideri care să fie la fel de extraordinari cum au fost acei soldaţi de acum 100 de ani pe front, iar în timp de pace o ţară poate să fie învingătoare dacă poate să îndeplinească voinţa cetăţenilor săi. Deci, aşteptăm de la România, care împlineşte anul acesta 100 de ani, să îndeplinească năzuinţele oamenilor, atât ale românilor, cât şi ale maghiarilor”, a declarat, pentru AGERPRES, Tamas Sandor, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Declaraţia a fost făcută cu prilejul deschiderii, la Sfântu Gheorghe, a expoziţiei „Istoria Regimentului 24 de infanterie de honvezi 1914-1918”, realizată de Consiliul Judeţean Covasna şi Muzeul Naţional Secuiesc, în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri şi împlinirii a o sută de ani de la încheierea Primului Război Mondial, expoziţie ce va putea fi văzută în Piaţa Centrală din municipiu până pe data de 1 Decembrie.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.