POLITICA 2 iunie 2009

Supăraţi pe prefect

de Covasna Media | 436 vizualizări

Preşedintele CJ Covasna şi primarul din Sfântu-Gheorghe au atacat unele fapte ale prefectului Codrin Munteanu

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna (CJ), Tamas Sandor, consideră că în depistarea neregulilor din Prefectură s-a mers numai în urmă cu trei-patru ani, pe vremea când György Ervin era prefect, în condiţiile în care ar fi trebuit să fie verificată şi perioada dinaintea lui, din 1990 încoace. „Caută o singură perioadă, de acum trei ani, ar trebui din ’90 încoace”, a afirmat Tamas Sandor.

Potrivit acestuia, prefectul Codrin Munteanu a început să „intre“ în fiecare primar, mai ales în problema retrocedărilor. „L-aş sfătui mai degrabă să ajute la retrocedare, nu să îngreuneze. A început naţionalizarea terenurilor forestiere prin atacarea deciziilor luate deja de Prefectură”, a mai declarat Tamas Sandor.

Acesta a fost completat de primarul Antal Arpad, care susţine că vrea să-l vadă pe prefect cum aduce înapoi de la Vrancea cele peste 10.000 de hectare care nu pot fi redobândite de cetăţenii din judeţ, în loc să se ocupe cu altceva.

Totodată, reprezentanţii UDMR s-au arătat deranjaţi de faptul că pancartele negre amplasate în faţa deconcentratelor au tot dispărut şi au fost puse la loc de UDMR, deşi există o autorizaţie legală pentru amplasarea lor pe domeniul public.

„Prefectul, care ar trebuie să apere legea, este cel care nu respectă, există autorizaţie pentru panouri şi deja am schimbat de patru ori şi le-a luat jos”, a spus Antal Arpad, comentând că dacă UDMR are autorizaţie, în schimb cei trei stâlpi din faţa Prefecturii, pe care sunt amplasate steaguri, nu ar avea.

La sfârşitul săptămânii trecute, UDMR Covasna a demarat o acţiune de marcare cu pancarte negre a deconcentratelor din judeţ din care au fost îndepărtaţi maghiari. Pe acestea scrie „Şi din această institituţie a fost îndepărtat un maghiar“, iar acţiunea este o formă de protest împotriva schimbării din funcţie a directorilor maghiari.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.