POLITICA 9 noiembrie 2012

Strategia electorală a UDMR este ultragierea prefectului şi implicit a statului român, afirmă prefectul

de Agerpres | 380 vizualizări

Prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu a declarat joi, după mitingul cu steaguri secuieşti organizat în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe, că strategia electorală a Uniunii este 'ultragierea prefectului' şi implicit a statului român.

'În general în campaniile electorale se discută despre dezvoltarea economică şi cred că şi în judeţul Covasna, care este unul dintre cele mai sărace din ţară, avem nevoie de o dezbatere legată de dezvoltarea durabilă, de dezvoltarea economică, cu atât mai mult cu cât, dacă vă uitaţi în jurul dumneavoastră, chiar şi în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, din păcate ceea ce ne caracterizează este mulţimea de magazine second-hand, lucru care vorbeşte despre performanţa administraţiei locale. În fine, s-a decis ca strategia electorală a UDMR să fie ultragierea prefectului şi instituţiei Prefectului care este de fapt depozitara autorităţii statului român şi a legii în acest judeţ', a declarat Codrin Munteanu.

Acesta a mai spus şi că în mod bizar acest miting se suprapune cu o acţiune a Prefecturii de verificare a modului de cheltuire a banilor în cadrul unor proiecte iniţiate şi derulate de Primăria Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna şi finanţate prin Programul Opraţional Regional (POR).

'Ca o coincidenţă această acţiune se suprapune pe debutul acestor verificări (...) atât în ce priveşte programele finanţate prin POR cât şi în proiectul Drumul apelor minerale, unde e vorba despre o investiţie de 11 milioane de euro în nişte clădiri a căror funcţionalitate nu o înţelege nimeni şi nici nu cred că vor fi vreodată funcţionale. Dacă vă veţi uita de exemplu la Vâlcele veţi vedea o clădire mare, cu o băiţă cât un lighean în mijloc (...) Iar dacă ne ducem la Baraolt veţi vedea că acele clădiri au fost recepţionate şi inaugurate deşi se lucrează şi acum la ele. Repet, poate fi o coincidenţă', a spus prefectul Codrin Munteanu, menţionând că nu vrea să facă alte comentarii având în vedere calitatea sa de funcţionar public.

UDMR Covasna a organizat joi după-amiază un miting cu steaguri secuieşti în faţa sediului Prefecturii din Sfântu Gheorghe, acţiunea având ca scop declarat apărarea simbolurilor comunităţii maghiare. Organizatorii au menţionat că mitingul este o replică la adresa prefectului Codrin Munteanu care prin acţiunile şi declaraţiile sale jigneşte constant membrii comunităţii maghiare.

'Vrem să fim respectaţi, să ni se respecte simbolurile noastre naţionale', a declarat preşedintele UDMR Covasna Tamas Sandor care a mai spus că strămoşii secuilor trăiesc pe aceste meleaguri de peste 1000 de ani.

 

'Eu şi familia mea stăm aici de peste o mie de ani, dealtfel avem blazon din anul 1566. Nu eu am plecat din ţara mea, ci ţara mea a plecat de unde trăiesc eu', a mai spus Tamas Sandor.

Liderii UDMR au solicitat de la tribună ca prefectul Codrin Munteanu să-şi ceară scuze pentru jignirile aduse comunităţii maghiare şi au mai spus că cer Guvernului schimbarea acestuia din funcţie pentru că generează o stare de tensiune interetnică.

Potrivit organizatorilor la manifestaţie au participat între 3000 şi 4000 de oameni, dar Prefectura, care citează organele de ordine, estimează participarea la aproximativ 800 de persoane.

Cu prilejul mitingului UDMR şi-a prezentat public candidaţii pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Printre participanţi s-au numărat şi candidaţii Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, în frunte cu liderul acestuia Torro T. Tibor, dar aceştia nu au luat cuvântul.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.