POLITICA 7 iulie 2012

Referendumul privind suspendarea președintelui, organizat pe 29 iulie. Află cât va costa și unde poate fi exercitat votul

de Covasna Media | 330 vizualizări

Românii sunt aşteptaţi la vot pe 29 iulie pentru a se exprima în privinţa demiterii preşedintelui Traian Băsescu. Votul la referendum va putea fi exercitat oriunde în ţară, fără să fie nevoie de prezența alegătorilor doar într-o anumită circumscripţie electorală, potrivit informaţiilor transmise de premierul Victor Ponta în şedinţa de guvern.

„Din punct de vedere organizatoric, cred că lucrurile sunt mult mai simple : este un singur buletin de vot, o întrebare foarte simplă «Da» sau «Nu», se poate vota în toată ţara, nu mai există obligativitatea de a vota doar în circumscripţia electorală", a spus Ponta sâmbătă.

Guvernul va cheltui o sumă estimată la 95 milioane lei pentru organizarea referendumului, banii urmând să fie alocaţi din Fondul de rezervă bugetară.

Votul va începe pe 29 iulie la ora 08.00 şi va fi oprit la ora 20.00, campania electorală urmând să se încheie la 28 iulie, ora 7.00.

Executivul s-a reunit sâmbătă în şedinţă extraordinară, pentru a adopta hotărârile de organizare a referendumului de demitere a şefului statului.

Este pentru a doua oară după 1989 când un președinte este în pericol să îşi piardă funcţia. Precedentul caz a fost în 2007 şi l-a avut ca protagonist tot pe Traian Băsescu. Atunci, electoratul a respins însă cu o majoritate covârşitoare propunerea făcută de Parlament.

(b1.ro)

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.