Realizări sub semnul lui 40
Media de vârstă a noului Birou Permanent Municipal: sub 40 de ani. Peste 40% din organizaţia Sfântu-Gheorghe sunt membri de etnie maghiară atraşi în PD-L.
Preşedintele Biroul Municipal (BM) al PD-L Sfântu-Gheorghe, Dan Manolăchescu, a dezvăluit o nouă strategie prin care PD-L Covasna doreşte să se orienteze către toţi cetăţenii. „PD-L nu este un partid etnic nici pe plan naţional şi nici în Covasna, astfel că nu înţeleg de ce ar trebui să ne restrângem sfera de adresare. Dovadă a disponibilităţii maghiarilor de a face politică în alte partide decât UDMR şi PCM este faptul că deja avem un număr mare de membri maghiari şi, de asemenea, un număr mare de cereri de adeziune. Iată, la nici o lună de la primenirea organizaţiei, aproximativ 40% dintre membrii Biroului Municipal sunt maghiari”, a declarat Dan Manolăchescu.
Organizaţia municipală s-a structurat pe 14 secretariate ai căror vicepreşedinţi sunt în majoritate oameni tineri, mulţi veniţi din afara politicii. Secretarul general al BPM, Codruţ Opaiţ, i-a prezentat pe noii veniţi: Adrian Bucur, Bandi Iulia, Paul Radu, Imreh Anamaria, Gheorghe Voinescu, Szoke Barna, dar şi pe mai vechii oameni de partid care au rămas în conducerea organizaţiei municpale: Gheorghe Preduţ, Valer Şerban, Liviu Comăneci, Florentina Floroian.
„Faptul că au fost validaţi la şedinţa de luni seară nu înseamnă că sunt vicepreşedinţi pe viaţă. Fiecare secretariat va fi judecat după performanţe şi, fără supărare, cine nu poate să facă faţă – poate, uneori, din motive obiective – poate să se retragă din funcţie. Important este ca fiecare secretariat să aibă activitate şi rezultate“, a spus Opaiţ.
Referindu-se la motivaţia pe care ar avea-o etnicii maghiari să vină către PDL, Dan Manolăchescu a precizat că „un maghiar poate alege să facă politică în PD-L pentru că, în primul rând, există posibilitatea să nu fie reprezentat de UDMR sau de Partidul Civic Maghiar. În al doilea rând poate să vină către noi dorind să facă politică la un nivel mare.
Şi nu în cele din urmă, să ne aducem aminte că până şi cererile specifice venite de la comunitatea maghiară au fost rezolvate de guvernele româneşti – e drept, la cererea UDMR sau a altor organizaţii – deci, nu văd de ce maghiarii n-ar putea veni direct spre rezolvarea problemei, la nivelul cel mai înalt. Cu siguranţă vocea unui maghiar din interiorul PD-L se va auzi mai bine între colegii de partid, decât între concurenţii sau adversarii politici”, a mai spus Manolăchescu.