POLITICA 27 mai 2012

PSD Covasna: Primăria Sfântu Gheorghe ne-a blocat contul la comanda politică a UDMR

de Agerpres | 325 vizualizări

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, consideră că blocarea contului bancar al organizaţiei de către Primăria Sfântu Gheorghe s-a făcut la „comanda politică” a UDMR.

Grama a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că afirmaţiile din ultimele zile ale primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád (UDMR), l-au determinat să creadă că contul PSD Covasna a fost blocat nu din „neglijenţa şi incompetenţa” angajaţilor Direcţiei de Impozite şi Taxe a Primăriei, aşa cum a crezut iniţial, ci la „comandă politică”.

„E clar că e o comandă politică. PSD chiar se luptă cu administraţia UDMR pentru drepturile românilor din judeţul Covasna şi probabil de aceea suntem cei mai incomozi. Este clar o măsură politică şi etnică, o spun foarte clar, şi a fost luată ca să ne obstrucţioneze capacitatea de a ne desfăşura campania electorală”, a declarat Horia Grama.

Acesta a adăugat că, dacă Primăria nu va debloca contul PSD, săptămâna viitoare va introduce acţiune în instanţă şi va cere tuturor celor implicaţi să plătească daune pentru prejudiciile aduse.

Liderul PSD a spus şi că Primăria Sfântu Gheorghe aplică unităţi de măsură diferite de la un partid la altul, arătând că „foştilor aliaţi ai UDMR la guvernare”, respectiv PDL, nu li s-au blocat conturile, deşi nici ei nu au plătit impozitul pe sediu.

Grama a ţinut să puncteze că persoanele juridice de drept public, categorie în care intră şi partidele politice, sunt exonerate de la plata impozitului dacă stau cu chirie într-o clădire a statului.

Primarul Antal Árpád a declarat că blocarea contului PSD este o măsură „justificată şi corectă”.

„Eu am luat legătura cu alte primării din ţară ca să văd ei cum interpretează legea şi am văzut că o interpretează ca şi noi, (...) deci şi partidele trebuie să plătească impozit chiar dacă sunt chiriaşi în imobile de stat”, a declarat Antal Árpád, potrivit căruia acest lucru a fost specificat şi de Curtea de Conturi în urmă cu doi sau trei ani.

Antal a mai spus că nu are nimic personal cu PSD şi că vrea să aibă o relaţie corectă cu toate partidele politice, de aceea ţine să evidenţieze că primăria a blocat contul social-democraţilor înainte de începerea campaniei electorale şi nu în timpul acesteia.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.